Konecranes Abp:s årsredovisning 2021 har publicerats

Stock exchange releases

KONECRANES ABP BÖRSMEDDELANDE 28 februari 2022 kl. 12.00

Konecranes Abp:s årsredovisning 2021 har publicerats

Konecranes Abp:s årsredovisning 2021 har publicerats idag. Årsredovisningen finns tillgänglig på svenska, finska och engelska, förutom hållbarhetsrapporten som är tillgänglig endast på engelska.

Årsredovisningen 2021 har producerats som en online-version och består av tre rapporter: årsöversikt, förvaltning och finansiell översikt samt hållbarhetsrapport. Förvaltning och finansiell översikt innehåller förvaltningsutlåtandet, ersättningsrapporten, styrelsens verksamhetsberättelse samt bokslutet.

Bokslutet publiceras enligt rapporteringskraven från European Single Electronic Format (ESEF). Den finansiella översikten är tillgänglig i XHTML format och bokslutets primära rapporter har försetts med XBRL-markeringar. Revisionsbolaget Ernst & Young Ab har gett ett oberoende revisors uttalande med rimlig säkerhet angående Konecranes ESEF bokslut i enlighet med den internationella standarden ISAE 3000.

Årsöversikten, förvaltning och finansiella översikten samt hållbarhetsrapporten bifogas som pdf-filer till detta meddelande, medan den finansiella översikten har bifogats som XHTML-fil. Alla dokument är även tillgängliga på https://investors.konecranes.com/annual_report_2021.

KONECRANES ABP
Kiira Fröberg
Direktör, investerarrelationer

YTTERLIGARE INFORMATION
Kiira Fröberg,
Direktör, investerarrelationer,
tfn +358 (0)20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2021 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Koncernen har cirka 16 600 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Centrala medier
www.konecranes.com