Konecranes VD och koncernchef Rob Smith kommenterar sitt första år i rollen

Corporate press releases

Konecranes VD och koncernchef Rob Smith gav idag följande kommentarer gällande sitt första år i rollen:

“Det har varit ett spännande, händelserikt och givande år, men även väldigt svårt för oss alla. Jag är otroligt stolt över vad vårt team har åstadkommit trots motgångar utan motstycke: de har övervunnit nedstängningar, separation, smitta, sjukdom och död av nära och kära”, sade Smith. 

“Jag vill rikta ett varmt tack till alla anställda, kunder, affärspartner, aktieägare och andra intressenter för deras samarbete och engagemang under det utmanande året”, sade han.

Smith sade även att Konecranes kommer att fortsätta implementera sina strategiska initiativ under 2021, som är ett viktigt år med tanke på den planerade fusionen med Cargotec – med ett starkt fokus på säkerhet, hög prestanda, kontinuerlig förbättring och hållbarhet.

”Våra prestationer har positionerat oss väl för framtiden och färden att omvandla Konecranes från ett bra till ett utmärkt bolag har bara börjat”, sade han.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2019 omsatte koncernen 3,33 miljarder euro. Medräknat MHE-Demag har koncernen cirka 17 000 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq-börsen i Helsingfors (symbol: KCR).