Konecranes inleder samarbetsförhandlingar i Tyskland och Finland inom affärsområdet Industriutrustning

Corporate press releases

I dag har Konecranes inkallat personalrepresentanter i Tyskland och Finland till samarbetsförhandlingar i sin strävan att förbättra lönsamheten för affärsområdet Industriutrustning. Samarbetsförhandlingarna inleds på grund av den långvariga svaga prestandan inom Engineer-to-Order (ETO)-kranverksamheten och den överlag svaga och osäkra efterfrågan på marknaden.

I Finland omfattas alla Industriutrustning-relaterade verksamheter och funktioner av förhandlingarna. Antalet permanenta uppsägningar uppskattas bli 25 i Hyvinge och 30 i Tavastehus. Därtill övervägs permitteringar i Finland för alla verksamheter relaterade till Industriutrustning. Sammanlagt omfattas cirka 700 anställda av samarbetsförhandlingarna.

I den tyska ETO-organisationen, som är belägen i Wetter, omfattas försäljning, teknik, orderhantering och verksamhetsprocesser av förhandlingarna. Antalet permanenta uppsägningar uppskattas bli 15.

Samarbetsförhandlingarna i bägge länder kommer att genomföras i enlighet med lokala föreskrifter. Konecranes har globalt cirka 17 300 anställda.

Mer information: 
Asko Torkki, verkställande direktör, Konecranes Finland
E-post: [email protected] eller telefon: +358 40 764 5165

Pressmeddelandet är tillgängligt på webbplatsen konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2019 omsatte koncernen 3,33 miljarder euro. Medräknat MHE-Demag, har koncernen cirka 17 300 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq-börsen i Helsingfors (symbol: KCR).