Konecranes nya eftermontering hjälper kunder ansluta till en ännu större del av sin kranflotta

Corporate press releases

Konecranes lanserade idag eftermonteringen TRUCONNECT® som levererar branschens bästa datadrivna fjärrövervakning i realtid till ägare av Demag-kranar.

Eftermonteringen utrustar lyftanordningar och kranar från Demag DMR SafeControl med den hårdvara som behövs för fjärrövervakning av Konecranes TRUCONNECT med resulterande data tillgängliga för analys på Konecranes kundportal yourKONECRANES.com.

“Kunder kan nu få tillgång till information om tillståndet, användningen och driften av hela deras kranflotta oavsett om utrustning från Konecranes eller Demag, och Konecranes tekniker kan snabbt installera eftermonteringen med ett minimalt avbrott i kundens verksamhet” sade Esa Kukkola, produktchef, Fjärrservice.

TRUCONNECT samlar in data i realtid från kranstyrsystem och sensorer som användas till underhållsplanering och att förutsäga eventuella fel i komponenter och utrustning vilket minskar oplanerade driftstopp och ökar produktiviteten samt utrustningens säkerhet.

Eftermonteringens hårdvarufästen och antenner är specifikt utformade för att passa Demag DR- och DMR-lyftanordningar och kranar. Data kommuniceras via 3G/4G-nätverk vilket innebär att åtkomst till ett lokalt WiFi-nätverk inte behövs.

“Förmågan att övervaka kranflottor från Konecranes och Demag gör att kunderna kan ta bättre och mer informerade planerings- och budgetbeslut när det kommer till underhåll av lyftutrustning” sade Kukkola.

 

Mer information:

Esa Kukkola, produktchef, Remote Service
E-post: [email protected]

Mer information för investerare och analytiker:

Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande tillsammans med en nedladdningsbar bild finns tillgänglig på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2018 omsatte koncernen 3,16 miljarder euro. Koncernen har 16 100 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).