Den 2 000:e Konecranes Gottwald mobila hamnkranen firades med Ership i Cartagena

Corporate press releases

Onsdagen den 8 maj 2019 invigdes den 2000:e Konecranes Gottwald mobila hamnkranen vid en formell ceremoni vid Ership-terminalen i medelhavshamnen i Cartagena i sydöstra Spanien.

Kranen är Erships nya ekoeffektiva Konecranes Gottwald Model 6 mobila hamnkran, i varianten G HMK 6407 B med fyra linor. Den kommer huvudsakligen att användas för kontinuerlig bulkhantering och även för allmänt gods och projektgods upp till 100 ton.

Med närvaro av företrädare från Ership, Konecranes och andra intresserade parter var invigningen ett firande av ömsesidiga prestationer. Populariteten för Konecranes Gottwald mobila hamnkranar är ett resultat av kundernas framgångar och starka, varaktiga kundrelationer. Ett bra exempel på detta är relationen med Ership.

Med rötter som går tillbaka mer än 100 år erbjuder Ership ett brett sortiment av frakttjänster i mer än 40 internationella hamnar. För ungefär 20 år sedan köpte de sin första Konecranes Gottwald mobila hamnkran. Sedan dess har de köpt över 20 kranar totalt, en framgångshistoria för både Ership och Konecranes.

Gonzalo Alvargonzález, CEO för Ership, är mycket nöjd med Konecranes Gottwald mobila hamnkranar. “Det här är mycket tillförlitliga kranar,” förklarar han. “De är mycket högpresterande och enormt solida. Det hjälper oss att betjäna våra kunder, som förväntar sig att deras last lossas snabbt. Tid är en mycket viktig faktor i vårt arbete. Ju snabbare en fartygslast lossas och samtidigt hanteras med försiktighet, desto bättre.”

Det är framgångshistorier som det här som visar vad som har hållit igång Konecranes under de 63 år som gått sedan de uppfann den mobila hamnkranen. Sedan dess har ökningen av lasthanteringsgraden, den tekniska utvecklingen och stärkta kundkrav format marknaden. Konecranes har introducerat många innovationer, däribland denna variant med fyra linor, och har sålt över 300 enheter av den mångsidiga modell 6-kranen, den mest sålda modellen. Totalt har Konecranes Gottwald mobila hamnkranar sålts till mer än 100 länder. Nummer 2000 är en milstolpe värd att lägga på minnet.

“Våra mobila hamnkranar erbjuder mervärde för både kunder och hamnindustrin”, säger Heribert Barlage, Senior Vice President för Konecranes mobila hamnkranar. “Den 2000:e kranen är ett tecken på vårt engagemang för båda. Men precis som alla andra viktiga milstolpar vi når, är det här också ett incitament för oss att ständigt utveckla våra kranar och när vi gör det, anpassa dem för framtiden.”

Mer information:
Heribert Barlage, Senior Vice President, Mobila hamnkranar, Konecranes Hamnlösningar
E-post: [email protected] eller telefon +49 211 7102 3743

Mer information för investerare och analytiker:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358 20 427 2050

Det här pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2018 omsatte koncernen 3,16 miljarder euro. Koncernen har 16 100 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).