Konecranes vinner order om 17 Konecranes Noell grensletruckar från EUROGATE Hamburg

Corporate press releases

Konecranes långa samarbete med EUROGATE Group fortsätter med undertecknandet tidigare i år av en order på 17 Konecranes Noell grensletruckar för EUROGATE Container Terminal Hamburg. Detta följer efter leveransen 2018 av 43 Konecranes Noell grensletruckar till EUROGATE Container Terminal Hamburg och Bremerhaven och MSC Gate Bremerhaven.

Konecranes samarbete med EUROGATE Group sträcker sig tillbaka till början av containeriseringen för 50 år sedan. I dag används 250 Konecranes Noell grensletruckar av EUROGATE-terminaler i norra Tyskland, och maskinparken ökar. Tidigt under 2019 Konecranes fick och bokförde en order från EUROGATE Hamburg om ytterligare 17 Konecranes Noell grensletruckar. Leverans sker i början av juli 2019.

Peter Kania, chef för försäljningen av grensletruckar, Konecranes Hamnkranar, säger: “Från början har EUROGATE varit en ständig vägvisare inom marknaden för grensletruckar och vårt samarbete fortsätter att vara starkt. De nya maskinerna kommer att hjälpa EUROGATE Hamburg att förverkliga sina tillväxtplaner.”

De beställda grensletruckarna är av modell NSC 644 E-maskiner med en lyftkapacitet på 50 ton. Grensletruckarna kan lyfta 1 över 3 containrar högt, med en maximal åkhastighet på 24 km/t. De kommer att utrustas med Konecranes Noell tvålyftsspridare NTS 62 F.

Mer information: Peter Kania, chef för försäljningen av grensletruckar, Konecranes Hamnkranar
E-post: [email protected] eller telefon: +499312053216

Mer information för investerare och analytiker: Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358204272050

Det här pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2018 omsatte koncernen 3,16 miljarder euro. Koncernen har 16 100 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).