Konecranes Noell grensletruckar till Thessaloniki

Corporate press releases

Konecranes har fått en order på tolv Konecranes Noell grensletruckar från Thessaloniki Port Authority SA. Leveranstiden är exceptionellt kort. Maskinerna kommer att vara klara för mottagning i mars 2019.

Det privatägda Thessaloniki Port Authority SA, koncessionsinnehavare och verksamhetsutövare i Port of Thessaloniki i Grekland. Port of Thessaloniki omfattar en containerterminal och en traditionell godsterminal. Beställningen är en del av det ambitiösa tillväxtprogram som Port of Thessaloniki har åtagit sig.


”Vi förlitar oss på Konecranes beträffande denna viktiga förnyelse av containerhanteringsutrustningen, eftersom dessa grensletruckar har hög produktivitet och tillförlitlighet”, säger Sotirios Theofanis, styrelseordförande och VD för Thessaloniki Port Authority SA.

De beställda grensletruckarna är av modellen NSC 644 E. De har en lyftkapacitet på 50 ton, lyfter en över tre containrar och har en maximal hastighet på 24 km/h. De kommer att utrustas med Konecranes Noells spridare för enkellyft av modellen NES 42 F. Alla Konecranes Noell grensletruckar är förberedda för senare automatisering som standard.

Avtalet omfattar ett reservdelspaket. Dessutom kommer en Konecranes-ingenjör att befinna sig på terminalen i tre månader och hjälpa att utbilda förare och se till att maskinerna tas i bruk framgångsrikt.

Mer information: Peter Kania, chef för försäljningen av grensletruckar,
Konecranes Hamnkranar

E-post: [email protected] eller telefon: +499312053216

Mer information för investerare och analytiker: Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358204272050

Det här pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2018 omsatte koncernen 3,16 miljarder euro. Koncernen har 16 100 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).