Konecranes donerar 200 000 euro till Aalto-universitetet

Corporate press releases
 
 
I enlighet med besluten på Konecranes bolagsstämma 2017 har Konecranes donerat totalt 200 000 euro till Aalto-universitetet i Helsingfors, Finland. Donationen är tudelad: den ena delen är inriktad på vetenskap och teknologi, och den andra fokuserar på ekonomi.
 
”Donationerna är en fortsättning på vårt tidigare samarbete med Aalto-universitetet”, säger Konecranes VD och koncernchef Panu Routila. ”Tekniken formar framtiden som aldrig förr och bolagen måste hitta nya, begåvade medarbetare för att säkra utvecklingen. Med dessa donationer vill vi stöda universitetets utbildning. Vi tror att en högklassig universitetsutbildning är en av de viktigaste framgångsfaktorerna för dagens och framtidens företag.”
 
”Vi är mycket tacksamma för den här donationen. Konecranes och Aalto-universitetet har under åren samarbetat i flera forsknings- och elevprojekt. Till exempel i år har studeranden från Aaltos produktutvecklingskurs och Konecranes haft ett gemensamt projekt att utveckla en flexibel, batteri-driven telfer. Telfern kan användas i situationer där ingen strömtillförsel är tillgänglig, och kan öppna upp ett nytt marknadssegment för bolaget”, säger Aalto-universitetets provost Ilkka Niemelä.
 
Konecranes och Aalto-universitetet har nyligen samarbetat inom området industriellt internet. Konecranes har installerat en smart CXT NEO-kran på Aalto-universitetets Internet Campus i Otnäs, Finland, på vilken studenterna kan göra produktutveckling och forskning. Kranens styrsystem är anslutet till Konecranes plattform, vilket ger studenter och forskare tillgång till kranens funktioner. Konecranes verkar som mentor för studerandenas framsteg i arbetet.
 
Mer information: 
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2008
 
Detta pressmeddelande, tillsammans med en nedladdningsbar bild, finns tillgänglig på vår webbsida www.konecranes.com
 
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 omsatte koncernen (jämförbart sammanslaget bolag) 3 278 MEUR. Koncernen har 17 000 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).