Konecranes Abp styrelses konstituerande möte

Stock exchange releases

Vid Konecranes Abs:s första styrelsemöte efter ordinarie bolagsstämman valde styrelsen Christoph Vitzthum till ordförande. Ole Johansson valdes till styrelsens viceordförande.

Styrelsen har beslutat grunda en skild nomineringskommitté och en skild personalkommitté i stället för den tidigare nominerings- och kompensationskommittén. Därutöver har styrelsen enligt tidigare kutym en revisionskommitté.

Ulf Liljedahl valdes till ordförande för revisionskommittén, och Ole Johansson, Malin Persson och David A. Sachs till kommittémedlemmar. Bertel Langenskiöld valdes till ordförande för personalkommittén, och Janina Kugel, Oren G. Shaffer och Christoph Vitzthum till kommittémedlemmar. Christoph Vitzthum valdes till ordförande för nomineringskommittén, och Ole Johansson och David A. Sachs till kommittémedlemmar.

Ole Johansson, Janina Kugel, Bertel Langenskiöld, Ulf Liljedahl och Christoph Vitzthum anses vara oberoende av bolaget och betydande aktieägare. Även om Malin Persson har varit styrelseledamot i bolaget över tio år i följd, anses hon vara oberoende av bolaget eftersom hennes oberoende enligt styrelsens helhetsbedömning inte har äventyrats av detta eller någon annan omständighet. Hon anses också vara oberoende av betydande aktieägare. Såväl David A. Sachs som Oren G. Shaffer anses vara beroende av en betydande aktieägare, eftersom David A. Sachs är styrelseordförande och Oren G. Shaffer styrelseledamot i Terex Corporation.

Konecranes Abp

Miikka Kinnunen
Direktör, Investerarrelationer


YTTERLIGARE INFORMATION
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, tfn +358 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernen har 18 000 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).



UTDELNING
Nasdaq Helsinki
Medierna
www.konecranes.com