Konecranes fick beställning på BOXHUNTER RTG-kranar i Paraguay

Corporate press releases

Konecranes har undertecknat ett avtal med Terport S.A. (Terminales Portuarias S.A.) i Paraguay, Sydamerika, för leveransen av två BOXHUNTER RTG-kranar. Kranarna levereras i början av 2018. Parterna har beslutat att inte offentliggöra beställningens värde. 

BOXHUNTER RTG-kranarna levereras till Terport S.A.:s containerterminal i Villeta i.o San Antonio, i utkanterna av Asunción. Det blir den första terminalen i Paraguay med RTG-kranar. Terminalen hanterar containertrafiken på Paraguayfloden och erbjuder ett brett utbud av tjänster för importörer, exportörer, matartrafik, linjeoperatörer och lastfartyg för särskilt tung last.

“BOXHUNTER RTG-kranen passar perfekt för de varierande behoven inom den här typen av multifunktionell containerterminal”, säger Jussi Suhonen, Konecranes försäljningsdirektör, region Amerika. “Man måste snabbt kunna hoppa i kranhytten, flytta en container i farten, hoppa ut igen och sedan göra något annat. Med BOXHUNTER kan Terport hantera mer containertrafik med större flexibilitet på samma utrymme.”     

BOXHUNTER är lätt att lära sig och enkel att köra. Kranföraren sitter i en ergonomiskt utformad hytt i nivå med lastbilsfilen, och kan kliva in i och ut ur hytten på några sekunder och samtidigt se hela containerhanteringen underifrån. Tack vare BOXHUNTER-konceptets avancerade video- och laserteknologi har kranföraren en utmärkt sikt över hela arbetsområdet.

De BOXHUNTER RTG-kranar som nu beställts kan stapla en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett, med en lyftkapacitet på 40,6 ton. De är helt elektriska och drivs av ett kabeltrumsystem där fiberoptik ingår. Kranarna får också autostyrningsfunktionen som håller kranen på en förprogrammerad, rak rutt. TRUCONNECT® fjärrövervakningstjänst ingår som standard i paketet.


Mera information om BOXHUNTER finns på http://boxhunter.konecranes.com/en.

För mer information:
Press

Juha Rantala, produktchef, Hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358401731160

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050

Det här pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats www.konecranes.com.

Om Konecranes
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar samt service för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernen har 18 000 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes klass A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).