Team Nortal vann Konecranes tredje hackathon

Corporate press releases

Team Nortal vann Konecranes hackathon Maritime Hack – Automated cargo handling som ordnades den 26-27 november 2016 i Helsingfors, Finland. Det vinnande teamet presenterade en lösning till utmaningen om förbättrat informationsflöde i samband med materialflöde i hamnar. Lösningen omfattar en mobil applikation för lastbilsförare, med bakomliggande datainsamling.

“Vinnarnas lösning var väldigt praktisk – en praktiskt fungerande lösning för ett praktiskt problem”, säger Juha Pankakoski, Chief Digital Officer, Konecranes. “Lösningen är mycket användbar, den kan lätt tas i bruk i en verklig arbetsmiljö. Den kan definitivt också vidareutvecklas.

“Idén var ganska enkel, men vi satte mycket tid på att beräkna bakomliggande affärsstrategi. Vi ville säkra att lösningen verkligen skapar värde för Konecranes”, förklarade team Nortal.

Den vinnande applikationen ska optimera avhämtningen av gods. Demon omfattade en kalender med en funktion genom vilken lastbilsföraren kan boka in en lämplig tid för avhämtningen av gods. Applikationen är avsedd att höja effektiviteten och förkorta väntetider, samt minska kostnader. I och med att godsvolymerna är stora kan en 1 procents kortare väntetid ge märkbara inbesparingar.

Ytterligare information:
Press:
Juha Pankakoski, Chief Digital Officer
E-post: [email protected] eller tel +358 20 427 2090

Mikael Wegmüller, Direktör, Marknadsföring och kommunikation
E-mail: [email protected] eller tel +358 20 427 2008

Detta pressmeddelande finns också på vår webbsida: www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 100 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).