Konecranes och Georgia Ports Authority firade Konecranes 1000:e RTG-kran

Corporate press releases

Den 15 november firade Konecranes och Georgia Ports Authority (GPA) den 1000:e RTG-kranen tillverkad av Konecranes. Hamnen Port of Savannah tog emot leveransen i augusti 2016 vid containerterminalen Garden City.

Med anledning av händelsen målades den 1000:e RTG-kranen med en "stjärnbaner-design” för att avspegla USA:s flagga.

Georgia Ports Authority tog emot den första, på den tiden revolutionerande, Konecranes RTG-kranen år 1995. Det var världens första containerkran utan hydraulik. Kranen var utrustad med Konecranes patenterade Active Load Control styrsystem för högsta produktivitet inom containerhantering, samt Konecranes ekoeffektiva frekvensomriktarsystem.

Den 1000:e Konecranes RTG-kranen som nu firas härstammar från den första RTG:n, med många utvecklade förbättringar. Framförallt är den eldriven och producerar 95 % mindre dieselutsläpp än sin föregångare.

Tack vare Savannahs idealiska demografi och läge, har Georgia Ports Authority stadigt vuxit under de senaste årtiondena. Sydöstra USA har varit den snabbast växande demografiska regionen under årtionden, med en tillverkning som närmar sig nivån på östkusten. Port of Savannah är också en av de få hamnarna i Amerika som har gott om utrymme att växa: den kan erbjuda sina kunder välplacerade platser för deras distributionscenter. Den har också förstklassiga järnvägstjänster. Järnvägarna i östra USA går genom GPA:s hamnområde. Gods kan transporteras ändamålsenligt och kostnadseffektivt.

“Garden City är den mest trafikerade containerterminalen i USA. Denna stjärnbeströdda RTG-kran är en upplyftande syn här i hamnen i Savannah”, säger Griffith V. Lynch, Executive Director för Georgia Ports Authority. ”Vi har nu en maskinpark som består av 146 Konecranes RTG-kranar och 22 Konecranes STS-kranar. Maskinparken är motorn i vår verksamhet – den är länken mellan våra väg- och järnvägsförbindelser och de flesta fartygsrutterna till olika hamnar på östkusten.”

Tuomas Saastamoinen, direktör, försäljning och marknadsföring, Konecranes hamnkranar, tillägger: “År 1995 levererade vi vår allra första RTG-kran till Port of Savannah i Garden City terminalen. I och med att vi levererat fler kranar under de senaste åren, är jag tacksam för GPA:s nära samarbete med oss att kontinuerligt förbättra vår krandesign. Det känns fantastiskt att ha levererat vår 1000:e RTG-kran till GPA år 2016 – och att fira det tillsammans med dem. Både GPA och Konecranes har växt mycket sedan 1995 och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta växa under många år framöver.”  

För mer information:

Press:
Tuomas Saastamoinen, direktör, försäljning och marknadsföring, Konecranes hamnkranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2662

Det här pressmeddelandet med bild är tillgängligt på vår webbsida www.konecranes.com.

Bildtext: Den 1000:e RTG-kranen tillverkad av Konecranes lastas av i hamnen i Savannah, Georgia.

Om Konecranes
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 miljoner euro. Koncernen har 11 100 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).