Första Konecranes BOXPORTER RMG-kranen levereras till Luka Koper i Slovenien

Corporate press releases

Konecranes lanserade i juni den nya BOXPORTER RMG-kranen på mässan TOC Europe. I september tecknade Konecranes ett avtal med hamnen Port of Koper i Slovenien om leveransen av den första BOXPORTER RMG:n. Kranen kommer att levereras år 2017. 

Hamnoperatören i Port of Koper i Slovenien, Luka Koper d.d., har beställt en BOXPORTER RMG-kran från Konecranes. BOXPORTER är en ny RMG-kran med ett avancerat styrsystem som ger kranoperatören en avsevärt bättre uppsikt över varje containerförflyttning. Styrsystemet inkluderar innovationer som Konecranes har testat på fältet gällande fjärrstyrning av sina automatiska staplingskranar.  

”Konecranes arbetar alltid framtidsinriktat. Företaget har igen visat hur vi kan utnyttja den nyaste kranteknologin, denna gång genom att förbättra körerfarenheten och samtidigt respektera miljön och specialförhållandena i terminaler. Med BOXPORTER RMG-kranen kommer våra kranoperatörer att få bättre bättre sikt och ergonomi och därigenom en bättre körerfarenhet överlag”, säger Marko Babič, direktör på containerterminalen Luka Koper.

”Luka Koper är en framtidsinriktad containerhamn och det är en glädje att få höra deras entusiastiska svar på vår innovativa BOXPORTER RMG. Jag är övertygad om att de kommer att vara mycket nöjda med kranens prestanda och pålitlighet”, säger Antti Halonen, försäljningschef, Konecranes, Hamnkranar.

Port of Koper grundades år 1957. Hamnen har vuxit stadigt med åren och omfattar nu tolv specialiserade terminaler som sysselsätter cirka 1 000 människor. Hamnen är den ledande containerterminalen i Adriatiska havet och den hanterade 790 736 TEU-containrar år 2015. Luka Koper inledde nyligen ett viktigt investeringsprogram på 300 MEUR. Av detta kommer cirka 235 MEUR att satsas i containerterminalen, vilket möjliggör en ökning av den årliga kapaciteten som nu är 950 000 TEU, till 1,3 miljoner TEU år 2020. I slutet av 2016 kommer Port of Koper att ha en flotta på 20 Konecranes RTG-kranar, 1 STS-kran och 2 RMG-kranar. Dessa är alla mycket populära bland hamnens kranoperatörer.

Ytterligare information:
Press:

Antti Halonen, försäljningschef, Hamnkranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2678

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med nedladdningsbar bild kan hämtas på vår webbplats www.konecranes.com.

Om Konecranes
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 400 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).