Konecranes tecknade ramavtal om Agilon med finska Efora Oy

Corporate press releases

I augusti 2016 tecknade Konecranes ett ramavtal med det finska industriunderhållsföretaget Efora Oy. Enligt avtalet kommer Konecranes att leverera Agilon-materialhanteringssystem till Eforas största enheter i Finland. I år kommer sju Agilon-system att installeras på Stora Ensos massa- och pappersbruk som underhålls av Efora. Agilon kommer att användas för lagring och hantering av kritiska reservdelar och för att hantera den automatiserade leveranskedjan.

Under senaste ett och ett halvt år har Efora redan kört ett pilotprojekt med Agilon på företagets enhet i Uleåborg. Pilotprojektet omfattade utveckling av bästa praxis för att förvara och beställa de delar som behövs vid underhållet av ett pappersbruk. Agilon integrerades även i Eforas och Stora Ensos ERP-affärssystem.

”Med Agilon kan vi hantera vår leveranskedja på ett optimalt sätt, eftersom systemet erbjuder transparens mellan oss, våra leverantörer och vårt lager”, säger Pasi Laukkanen, chef för Supply Chain Management på Efora. ”Med Agilon kan vi automatisera processer och säkerställa tillgänglighet. Vi har tidigare erfarenhet av att genomföra pilotprojekt kring lösningar för industriellt internet tillsammans med Konecranes och vi tror på att utveckla smarta lösningar tillsammans med de viktigaste leverantörerna.”

”Vi är stolta över att kunna leverera en effektiv lösning till Efora”, säger Tapani Tilus, direktör, Agilon-verksamheten. ”Agilon kommer att hjälpa kunden hantera sina material i kritiska underhållsfunktioner på olika platser.”

Efora Oy ägs av Stora Enso och grundades år 2009 som ett industriunderhållsföretag som specialiserar sig på underhåll och konstruktionstjänster. Företaget erbjuder fortlöpande underhållsavtal, konstruktions- och specialisttjänster särskilt för pappers- och kartongproduktion, massabruk, arkningslinjer, elproduktion för bruk samt sågverk.

Agilon är en materialhanteringslösning som omfattar en webbportal, punkter för användaråtkomst, ett hyllsystem och robotar som rör sig mellan hyllorna. Agilon hyrs ut med en månadsavgift som omfattar systemet och ett heltäckande underhållsavtal som inkluderar mjukvaran, fjärrsupport online, underhåll och reservdelar.

Mer information:
Press
Tapani Tilus, direktör, Agilon-verksamheten, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel: +358 40 716 7181

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande, tillsammans med en nedladdningsbar bild, finns
tillgänglig på vår webbplats www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 400 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).