Konecranes levererar 12 RTG-kranar till South Carolina Ports Authority i USA

Corporate press releases

Konecranes fick i juli en order på 12 RTG-kranar från South Carolina Ports Authority (SCPA) i Charleston, South Carolina, USA. Kranarna levereras till SCPA:s Wando Welch-terminal i Charlestons hamn under hösten 2017. När de 12 nya RTG-kranarna tagits i bruk, har SPCA totalt 53 Konecranes RTG-kranar i sin maskinpark.

South Carolina Ports Authority (SCPA) äger och driver offentliga hamnanläggningar i Charleston och en inlandsterminal i Greer, South Carolina.

“Detta är vår femte Konecranes RTG-beställning sedan 1998”, säger Stevenson Kemp Jr., Direktör, Terminal Operations. ”Vi återkommer fortsättningsvis till Konecranes eftersom kvaliteten i deras RTG-kranar visat sig vara bästa möjliga gällande konstruktion, drift och långsiktig underhållbarhet. Konecranes lokala enhet erbjuder också utmärkt tekniskt stöd och service. Vi ser framemot att bygga vidare på vårt redan nu starka partnerskap med Konecranes.”

“Vår relation med South Carolina Ports Authority går långt tillbaka i tiden och jag är glad över att de visar oss fortsatt förtroende i form av en så omfattande beställning”, säger Jussi Suhonen, försäljningsdirektör, Hamnkranar, Konecranes region Amerika. ”Vi ska att se till att SCPA blir nöjda med kranarna på alla sätt."

De beställda RTG-kranarna har en lyftkapacitet på 50 ton och kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett. Kranarna kommer att utrustas med Konecranes system för aktiv lastkontroll, som eliminerar containersvaj och effektiviserar lasthanteringen, samt funktioner som Autosteering och Truck Lift Prevention. RTG-kranarna är också förberedda för speciella funktioner som Stack Collision Prevention för förebyggande av stapelkollision, samt Auto-truck guidning för lastbilar. Dessa tas i bruk om kranarna överförs till halvautomatiserad drift i framtiden.

För mer information:
Press
Tuomas Saastamoinen, direktör, försäljning och marknadsföring, Konecranes hamnkranar
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2662

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 400 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR1V).