Konecranes fick beställning på BOXHUNTER RTG-kranar

Corporate press releases

I juli undertecknades ett avtal på två Konecranes BOXHUNTER RTG-kranar som ska levereras till Ben Nghe-hamnen i Vietnam. Hamnen undersökte BOXHUNTER-konceptet noggrant och imponerades av kranens innovativa arbetssätt. Kranarna kommer att levereras i juni 2017.   

Ben Nghe-hamnen är en växande containerhamn, centralt belägen vid Saigon-floden i Ho Chi Minh-staden. Den betjänar både inhemsk och internationell containertrafik och satsar på att använda den allra modernaste och mest avancerade lyftutrustningen. Kranarna levereras i samarbete med Telin Technology & Infrastructure JSC, ett välkänt vietnamesiskt teknikhandelsföretag.

Ngo Ba Phong, chef för investering- och projektavdelningen vid Ben Nghe-hamnen, säger: ”De två nya BOXHUNTER RTG-kranarna kommer att betydligt förbättra kapaciteten och effektiviteten i vår containerhantering. Genom att utnyttja den senaste tekniken, såsom BOXHUNTER, kan vi bättre svara mot kraven från de globala rederierna."

De nya BOXHUNTER RTG-kranarna i Ben Nghe-hamnen kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett. De drivs elektriskt med ett modernt kabeltrumsystem och är utrustade med GPS-baserad autostyrning.

Varför BOXHUNTER?

BOXHUNTER RTG är redo för framtiden. Den har ett nytt, modernt driftkoncept, där kranförarens hytt är placerad i nivå med lastbilsfilen, nära lastnings- och lossningsaktiviteterna. 

Kimmo Nyman, försäljningsdirektör, Konecranes hamnkranar APAC säger: “BOXHUNTER är den idealiska RTG-kranen för små och medelstora containerterminaler. Genom att välja BOXHUNTER har Ben Nghe-hamnen berett vägen för många andra hamnar att följa deras exempel.”

BOXHUNTER är också väl lämpad för logistik, lagerdrift och containerterminaler med ambitiösa expansionsplaner i inlandet.

För mer information:
Press
Kimmo Nyman, försäljningsdirektör, Konecranes Hamnkranar APAC
E-post: [email protected] eller telefon +65 9773 9465

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande och nedladdningsbar bild finns på vår webbplats www.konecranes.com.

Bildtext: Konecranes BOXHUNTER i CGM:s logistik- och lageranläggning i Myanmars inland. 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 400 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).