Europeiska kommissionen godkänner villkorligt Konecranes föreslagna förvärv av Terex MHPS-verksamhet

Stock exchange releases

Europeiska kommissionen har i dag godkänt Konecranes planerade förvärv av Terex MHPS-verksamhet (”MHPS Förvärvet”). Godkännandet är villkorat så att Konecranes måste avyttra verksamheten STAHL CraneSystems. Konecranes och Terex får inte slutföra MHPS Förvärvet förrän Europeiska kommissionen godkänt köparen av STAHL CraneSystems verksamheten. Konecranes kommer omedelbart att inleda avyttringsprocessen. STAHL CraneSystems externa omsättning under 2015 uppgick till 145 MEUR och företaget har cirka 700 anställda.

”Avyttringen av STAHL CraneSystems kommer inte att påverka affärslogiken bakom MHPS Förvärvet. Målet att nå operativa synergier på 140 MEUR per år inom tre år från slutförandet av MHPS Förvärvet förblir väsentligen oförändrat”, säger Konecranes VD och koncernchef Panu Routila.

Konecranes och Terex fortsätter att vara kommitterade till MHPS Förvärvet och samarbetar med konkurrensmyndigheterna för att erhålla deras godkännanden så att MHPS Förvärvet kan slutföras planenligt i början av 2017.

Konecranes kommer inte att ge ytterligare information om de ekonomiska effekterna av avyttringen av Stahl CraneSystems verksamheten förrän avyttringsprocessen så tillåter.

 

KONECRANES ABP

Miikka Kinnunen
Direktör, investerarrelationer

 

 

YTTERLIGARE INFORMATION
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, tfn +358 20 427 2050

 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 400 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).

 

DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Stora medier
www.konecranes.com