Konecranes levererar ytterligare sex RTG-kranar till Noatum Container Terminal Valencia i Spanien

Corporate press releases

Detta är Konecranes femte leverans av RTG-kranar till Noatum Container Terminal Valencia i Spanien. När de sex beställda kranarna tas i drift, kommer Noatum att ha en flotta på 27 Konecranes RTG-kranar. Beställningen erhölls i juni 2016 och kranarna kommer att levereras under våren 2017.

Noatum Container Terminal Valencia är den främsta inkörsporten till den Iberiska halvön och Madrids naturliga hamn. De största containerfraktfartygen använder terminalen i Valencia. Terminalens tjänster kompletteras av mataranslutningar till de övriga regionerna.

Gustavo Ferrer, terminalchef på Noatum, säger: ”Jag har arbetat med Konecranes i många år och vi har ett bra förhållande. Kranarna är tillförlitliga och de har en bra prestanda. Konecranes lokala service i Valencia är utmärkt.”

De beställda RTG-kranarna kommer att ha en lyftkapacitet på 40 ton och de kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett. Kranarna utrustas med Konecranes system för aktiv lastkontroll och det bränslesnåla Diesel Fuel Saver systemet.

”Det känns alltid mycket bra att få en uppföljande beställning, eftersom det visar att vi gör vissa mycket viktiga saker rätt”, säger Antti Halonen, Konecranes försäljningschef, Hamnkranar. ”Vi kommer att göra vårt bästa för att även i fortsättningen göra oss förtjänta av Noatums förtroende.”

För mer information:
Press
Antti Halonen, försäljningschef, Hamnkranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2678

Investerare och analytiker:

Miikka Kinnunen, direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050


Bildtext: Konecranes RTG-kran på Noatum Container Terminal Valencia i Spanien

För mera intressanta artiklar om Konecranes, vänligen se wayup.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 600 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR1V).