Konecranes presenterar nytt statiskt vägningssystem på TOC Europe

Corporate press releases

Konecranes Lift Trucks lanserade i veckan ett helt nytt system för containervägning vid TOC Europe-mässan i Tyskland. Konecranes Lift Trucks fortsätter att utveckla sina smarta uppkopplade truckar enligt kundernas behov. I och med att SOLAS bestämmelser om verifierad bruttovikt införs i containerbranschen är Konecranes nya vägningssystem med en procents exakthet precis vad kunderna behöver.

Lars Fredin, direktör och ansvarig för truckenheten inom Konecranes säger: “Vi tycker det är oerhört viktigt att utveckla våra produkter med tanke på framtida behov och att alltid ligga steget före. Vi är glada över att få premiärvisa den lösning vi utvecklat för våra kunder vid ett så framstående evenemang som TOC Europe.” 

Lanseringen av företagets statiska vägningssystem är ett välkommet svar på starten av den systematiska bruttoviktverifieringen av containrar den 1 juli 2016. Ändringen i kapitel VI i SOLAS-konventionen, som kräver att en lastad container har en verifierad bruttovikt (VGM) påverkar befraktare, transportföretag och naturligtvis terminaloperatörer.

Konecranes statiska vägningssystem kan eftermonteras på befintliga maskiner och gör att en reachstacker kan mäta vikten på en lyft container med en procents exakthet på mindre än fem sekunder. Konecranes helt inbäddade vägningslösningar möjliggör sömlöst utbyte av data med kundens TOS/TMS- eller ERP-system via en säker molnbaserad tjänst. Uppgifter som samlas in är containerns verifierade bruttovikt, containerns ID, datum och klockslag samt personen som ansvarar för verifieringen av vikten.

Det statiska vägningssystemet i kombination med Konecranes TRUCONNECT® Fjärrtjänster ger kunden tillgång till funktioner som VGM-rapporter och notifieringar i tillägg till de vanliga TRUCONNECT-tjänsterna. TRUCONNECT är ett fjärrövervakningssystem som är utformat för att hjälpa kunder fatta faktabaserade beslut om sina lyfttruckar, vilket leder till större produktivitet och driftsäkerhet, mer kostnadseffektiv truckanvändning och längre livslängd på utrustningen.

Ta reda på mer om dessa lyftinnovationer på Konecranes gemensamma monter för Truckar och Hamnutrustning C54.


Mer information:
Rebecca Nielsen, marknads- och kommunikationschef, Konecranes Lift Trucks
E-post: [email protected] eller telefon: +46725173501


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 600 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).