Konecranes lanserar RMG-kranen BOXPORTER

Corporate press releases

Den 14 juni lanserar Konecranes en ny spårbunden portalkran (RMG): BOXPORTER vid utställningen TOC Europe i Hamburg i Tyskland. Den nya kranen erbjuder en bättre användarupplevelse än tidigare inom containerhantering i intermodala terminaler. Från den bekväma styrhytten har operatören utmärkt sikt över sin omgivning. Styrhyttens grafiska gränssnitt gör det också lättare att lasta lastbilar och tåg, samt att stapla containrar.

Konecranes har i flera års tid levererat spårbundna portalkranar (RMG) till intermodala terminaler. Den nya RMG-kranen BOXPORTER är resultatet av kundrespons och en systematisk analys av användningsförhållandena på fältet. BOXPORTER-kranens modulära design erbjuder effektivitetsfördelar från standardisering samtidigt som kunden har möjlighet att skräddarsy kranen med tillvalsfunktioner. Resultatet är en snabb leveranstid, stor containerhanteringskapacitet, utmärkt tillförlitlighet, litet underhåll och en lång livslängd. Fjärrdrift eller t.o.m. komplett automatisering är möjliga helt från början eller kan också tas i bruk senare.

Bästa sikten vid omlastning
Omgivningen för omlastning av containrar sätter särskilda krav på lyftutrustningen. Ett av de grundläggande kraven är utmärkt sikt. Ju bättre kranföraren kan se från styrhytten, desto tryggare och mer produktivt blir även arbetet. Från styrhytten erbjuder BOXPORTER tack vare hyttens placering och det grafiska gränssnittet den bästa sikten vid omlastning. Det avancerade gränssnittet har ursprungligen utvecklats för fjärrstyrning av Konecranes automatiserade staplingskranar.

Bästa produktivitet
En RMG-kran för omlastning måste ha mycket hög produktivitet. I BOXPORTER-kranen används Konecranes system för aktiv lastkontroll (ALC). ALC är ett integrerat system för svajkontroll och noggrann positionering, med hjälp av vilket föraren effektivt kan styra spreadern utan att flytta på själva kranen.

Unik styrka inom fjärrservice
RMG-kranen BOXPORTER levereras med TRUCONNECT®, en fjärrtjänst som kombinerar relevanta krananvändningsdata för välgrundade beslut via ett enda grafiskt gränssnitt, yourKonecranes.com. 

För mer information:
Press
Ville Hoppu, försäljningschef, Konecranes, Hamnkranar
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 42711 och fråga efter Ville Hoppu.

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] telefon +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Fler intressanta berättelser om Konecranes finns på wayup.konecranes.com.


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 600 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR1V).