Konecranes fick viktig kranbeställning från Siemens Wind Power and Renewables Division

Corporate press releases

Konecranes fick i maj 2016 en stor order från Siemens Wind Power & Renewables Division i Tyskland. Beställningen omfattar 18 industrikranar och en portalkran. Kranarna ska levereras under sommaren 2017. Parterna har beslutat att inte publicera beställningens värde.

“Vi är glada över att få leverera kranar till Siemens Wind Power & Renewables Division för deras framtida vindturbinfabrik i Cuxhaven, Tyskland”, säger Markku Saarinen, Konecranes direktör, Industrikranar, region Europa. ”Kranarna har konstruerats med den modernaste tekniken för att hjälpa våra kunder förbättra säkerheten och öka effektiviteten i sin produktion. Beställningen är en bra start för fortsatt samarbete.”

De beställda kranarna har en lyftkapacitet på mellan 20 och 500 ton. Utrustningen kommer att användas för monteringsarbete vid den nya fabriken i tyska Cuxhaven. Industrikranar används på olika nivåer i fabriken, och de är utrustade med kollisionsskydd för att göra krananvändningen säkrare.

Siemens investerar cirka 200 MEUR i bygget av sin första tyska produktionsanläggning för vindturbinkomponenter i offshoreinstallationer. Fabriken ska tillverka naceller till företagets nya generation av offshore-vindkraftverk och kommer att skapa närmare 1 000 nya jobb. De första komponenterna börjar produceras i mitten av 2017.

Ytterligare information:
Press
Markku Saarinen, direktör, Industriutrustning, region Europa, Konecranes
E-post: markku.saarinen@konecranes.com eller tel. +358 40 562 6323


Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post:
[email protected] eller telefon +358 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 600 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).