Euroports Rauma beställer smarta anslutna lyfttruckar från Konecranes

Corporate press releases

I slutet av mars beställde Euroports Rauma i Finland 5 gaffeltruckar med 10 och 16 tons lyftkapacitet från Konecranes Lift Trucks. Lyfttruckarna kommer att levereras med TRUCONNECT®-Fjärrövervakning i augusti 2016.

Hamnen har varit Konecranes kund sedan 1996. Denna beställning på fyra 16-tons och en 10-tons gaffeltruck ökar antalet Konecranes-lyfttruckar i deras maskinpark till 57. De nya maskinerna kommer att fortsätta att förbättra hamnens rykte som kompetent hanterare av särskilt massa och papper samt sågat virke. Hamnen är den största pappersexporthamnen i Finland och har en specialiserad maskinpark för säker och varsam hantering av papper, vilket maximerar produktionen och minimerar skadorna på rullarna.

Patrik Starck, Regional Sales Director Europe på Konecranes Lift Trucks säger: ”Rauma vill ha sina maskiner med den bästa teknik som finns inom lyfttruckar och därför spelade vår nya C-modell med den rymliga OPTIMA-styrhytten tillsammans med vårt system TRUCONNECT® en stor roll i att få hem affären. Vi är stolta över att våra maskiner och teknologier fortsätter att åtnjuta Raumas förtroende.”

Som chef för maskinparken säger Petri Viinikkala på Euroports Rauma: ”Fjärrtjänsten TRUCONNECT betyder att oavsett var truckarna är har vi en klar och exakt bild av hur de används och hur de fungerar. Vi kan enkelt förutse alla problem, för att avsevärt kunna öka tillgängligheten och effektiviteten hos vår maskinpark.”  

Raumo hamn

Staden Raumo på den finska västkusten är känd för sin pappers- och marinindustri. Dess hamn är femte störst i landet och hanterar cirka 6 miljoner ton gods varje år. Hamnen har totalt 20 kajer och erbjuder mångsidiga anläggningar för import, export och transittrafik. Hamnens skyddade läge säkerställer ideala förhållanden för både sjö- och landtrafik. Den nya hamnvägen ger en snabb tillgänglighet till det finländska nätverket av motorvägar. Järnvägsspåret mellan Raumo och Kokemäki bär cirka 3 miljoner ton gods varje år och är en del av de finska järnvägarna. Dessutom är Raumo sammankopplat med flera andra europeiska, nordamerikanska och asiatiska hamnar via regelbunden linjetrafik.

 

Mer information:
Rebecca Nielsen, Marketing & Communication Manager, Lift Trucks
E-post: [email protected] eller telefon: +46725173501

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns tillgänglig på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 600 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).