Logistikjätte valde Konecranes hybriddrivna reachstacker

Corporate press releases

Det globala logistikservicebolaget Rhenus Groups dotterbolag Contargo GmbH & Co KG beställde nyligen en hybriddriven reachstacker av typen Konecranes 4531 TC5 till den intermodala terminalen i Duisburg (DIT) i Tyskland. Reachstacker-maskinen kommer att bidra till att öka DITs betydelse som knutpunkt för trafikförbindelser med pråmar, järnväg och lastbilar både i nord-sydlig riktning och väst-östlig riktning i Ruhr-regionen.

Bernd Putens, VD på DIT Duisburg Intermodal Terminal säger: “Såsom hela Contargo group, sätter DIT stort värde på ekoeffektiva och hållbara teknologier. De facto, vann Contargo det prestigefyllda ECO Performance Award priset i maj i år. En hybriddriven reachstacker passar utmärkt in i detta tänkande och var ett logiskt steg för oss”.

Konecranes nya truckteknologi presenterades i januari 2013. Efter ett årslångt, framgångsrikt fälttest i Helsingborgs hamn blev maskinen permanent placerad i hamnen där den sedan dess har använts i den normala containerhanteringsverksamheten.

Betydande ekoeffektivitet
Bernd Putens tillägger: “Förutom hög kvalitet och sakkunnig eftersäljstöd förväntar vi oss ytterligare fördelar som betydande bränsle- och kostnadsinbesparingar, samt naturligtvis sänkta CO2 utsläpp.”

Konecranes SMV 4531 TC5 hybrid reach stacker minskar bränsleförbrukningen med åtminstone 30 %. Utsläppen är också imponerande 80 ton mindre CO2 vid 4 000 driftstimmar per år, detta betyder 20 kg mindre CO2 utsläpp per driftstimme.

Lars Fredin, Direktör och ansvarig för Konecranes affärsenhet Lift Trucks, sammanfattar: “Ett av vårt företags mål är att komma upp med innovationer till förmån för våra kunder och för miljön. Vi är nu oerhört stolta över att ha lagt ribban för hybriddrivna maskiner inom vår industri. Vårt mål är att fortsätta höja ribban i och med att våra kunder kräver allt mera ekoeffektiva maskiner”.

Ytterligare information:
Media
Rebecca Nielsen, Marknadsförings- och Kommunikationschef, Lift Trucks
E-post: [email protected] eller tfn: +46 725 173 501

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).