Nästa generations automatiserade containerterminal invigdes i Surabaya, Indonesien

Corporate press releases

På morgonen fredagen den 22 maj invigdes Lamong Bay terminalen i Surabaya, Indonesien, av landets president och en grupp ryktbara dignitärer. Detta var ett historiskt ögonblick för Indonesien, en viktig milstolpe i landets utvecklingsprogram för förbättringen av frakttransport genom landets vidsträckta vattenleder. Konecranes levererade terminalens automatiserade containerhanteringssystem.

Den nyinvigda Lamong Bay terminalen är juvelen i kronan för den statsägda terminaloperatören PT Pelabuhan Indonesia III (Persero), ”Pelindo III”. Terminalens automatiserade containerhanteringssystem som Konecranes levererat består av 20 automatiserade staplingskranar (ASC), fjärrstyrningsstationer (ROS) och relaterad infrastruktur för containergården. Konecranes levererade också 10 STS-hamnkranar och 5 grensletruckar till terminalen. Överlåtelsen av den automatiserade containerhanteringsutrustningen framskrider smidigt. Konecranes står för konstruktionsexpertis på platsen.

“Lamong Bay terminalen är nästa generations containerterminal. Tack vare den tillförlitlighet, produktivitet, förutsägbarhet och säkerhet som vårt automatiserade Konecranes containerhanteringssystem erbjuder, kommer vi att tillhandahålla våra kunder oavbrutet, tillförlitligt containerflöde. Det är a och o i uppbyggandet av en framgångsrik verksamhet i Indonesien och Sydostasien”, säger herr Prasetyadi, President Director, Pelindo III.

Nästa generationens utrustning

Lamong Bay terminalens automatiserade containerhanteringssystem består av en mängd tekniska förbättringar, inklusive en starkare redundans i design och en förbättrad fjärrstyrningsstation och grafiskt användargränssnitt.

Det viktigaste av allt, Konecranes unika Active Load Control styrteknologi har nu utökats med ett avancerat system som med noggrann precision upptäcker containrar och containerprofiler. När containern närmar sig målet, blir containerprofilen mera exakt. Effekterna från damm, dimma osv. minimeras. Systemet känner av containerstaplar i närheten av lasten och styr kranen smidigt mellan dem. Den automatiserade containerhanteringen blir mer exakt och förutsägbar.

Konecranes behärskar helheterna

Konecranes har designat och byggt de viktigaste delarna av det automatiserade containerhanteringssystemet i Lamong Bay terminalen: från ASC-kranarnas Active Load Control styrsystem som hindrar containersvaj, till automationsteknologin och mjukvaran, och vidare till de grafiska användargränssnitten i fjärrstyrningsstationerna.

Konecranes VD och koncernchef Pekka Lundmark deltog i öppningsceremonin: ”Detta är en viktig dag både för Konecranes och Indonesien. Framtiden ser mycket ljus ut för Lamong Bay terminalen och jag är övertygad om att den kommer att vara mycket framgångsrik en lång tid framöver”. 

För ytterligare information:

http://lamong.konecranes.com/en

Press
Tuomas Saastamoinen, Försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Hamnkranar
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2662

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Bildtext:
Fjärrstyrningsstationen i Lamong Bay terminalen. Från denna bekväma fjärrstation lastar och lossar operatören säkert och effektivt lastbilar.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).