Konecranes levererar ytterligare fyra RTG-kranar till TCV Stevedoring Company S.A. i Valencia, Spanien

Corporate press releases

Detta är Konecranes sjätte RTG-leverans till TCV Stevedoring Company S.A. (TCV). När de fyra beställda RTG-kranarna levererats och tagits i bruk, har TCV 20 Konecranes RTGn i sin kranflotta. Kranarna levereras under första kvartalet 2016. 

“Vårt samarbete med TCV Stevedoring Company sträcker sig nu till över ett decennium. De första Konecranes RTG-kranarna beställdes och levererades år 2004”, säger Kim Salvén, Konecranes försäljningsdirektör för Hamnkranar, Europa. “TCVs tillit till oss baserar sig på den utmärkta prestandan av vår utrustning och den höga kvaliteten på vår service. Vi kommer att fortsätta göra oss förtjänta av deras tillit.”

RTG-kranarna har 16 hjul och är utrustade med Konecranes Active Load Control styrsystem, den bränslesnåla Diesel Fuel Saver teknologin, autostyrning och kranhanteringssystem, vilka stöder en trygg och oavbruten användning av kranarna. Kranarna kommer att ha en lyftkapacitet på 50 ton och kommer att lyfta två containrar åt gången. De kan stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett.

For ytterligare information:
Press
Kim Salvén, Försäljningsdirektör, Europa
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2552

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).