Konecranes levererar ytterligare 10 RTG-kranar till GPA

Corporate press releases

Konecranes kommer att leverera 10 helelektriska gummihjulsportalkranar (RTG-kranar) till Georgia Ports Authority i USA. RTG-kranarna tas i bruk i terminalen Garden City Terminal i Port of Savannah. Efter leveransen, som enligt tidtabellen sker sommaren 2016, har Port of Savannah totalt 146 Konecranes RTG-kranar.

“Den här beställningen för oss ett steg närmare en helelektrisk RTG-kranflotta i Port of Savannah”, säger GPAs Executive Director Curtis Foltz. “Beställningen är en viktig del av vårt långsiktiga mål att minska utsläpp och skydda miljön kring hamnen, samtidigt som vi höjer hamnens effektivitet och utvidgar vår verksamhet. Konecranes är vår långsiktiga partner i denna strävan.”

“Det är ett nöje att spela en sådan här viktig roll i GPAs fortsatta verksamhet”, säger Tuomas Saastamoinen, Konecranes försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Hamnkranar. “Vi tillhandahåller GPA med tillförlitlig, ekoeffektiv containerhanteringsutrustning som håller deras produktivitet på en hög nivå.”

De beställda Konecranes RTG-kranarna med hög prestanda har 16 hjul. De kan lyfta 41 ton, stapla en över fem containrar högt och sex plus lastbilsfil brett. De helelektriska kranarna drivs med ett system med kabelskenor. De kommer också att utrustas med Konecranes Active Load Control styrsystem som hindrar containern från att svaja och märkbart förbättrar containerhanteringsprestandan. Kranarna har också DGPS Autosteering, vilket håller kranen på en förprogrammerad rak rutt. Dessutom kommer de att utrustas med Konecranes TRUCONNECT® fjärrövervakningssystem.

Port of Savannah har två moderna djupvattenterminaler: Garden City Terminal och Ocean Terminal, av vilka Garden City Terminal är den största containerterminalen av sitt slag i Nordamerika. Tillsammans utgör dessa terminaler exempel på GPAs rigorösa standard gällande effektivitet och produktivitet. Under 2013 hanterade Port of Savannah 8 procent av volymen för containerfrakt och 10,9 procent av all containerexport i USA.

Ytterligare information:
Press
Tuomas Saastamoinen, Försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Hamnkranar
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2662

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Bildtext:
Konecranes helelektriska RTG-kranar, drivna via en kabelskena i Port of Savannah, Georgia.

För ytterligare intressanta artiklar om Konecranes, vänligen se wayup.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).