DP World Yarimca uppgraderar två Konecranes RTG-kranar för fjärrstyrning

Corporate press releases

Den globala containerterminaloperatören DP World uppgraderar två av sina Konecranes gummihjulsportalkranar (RTG-kranar) för att testa fjärrstyrningens möjligheter. Uppgraderingen görs i DP Worlds containerterminal Yarimca i Turkiet, vilken har en maskinpark på 18 Konecranes RTG-kranar.

Genom fjärrstyrning av containerkranarna utreder DP World möjligheterna till bättre produktivitet. Företagets containerterminal Yarimca är en av de största containerterminalerna i Turkiet med en kapacitet på 1,3 miljoner TEU-containrar.

DP World Yarimcas Konecranes RTG-kranar är eldrivna med kabeltrummor. De är redan utrustade med säkerhetsförbättrande och operatörsstödande funktioner som förhindrande av stapelkollision, anti-lyft- och guidesystem för lastbilar, samt automatisk lastpositionering. Kranarna är också försedda med automatiserad terminalrapportering. Detta gör uppgraderingen för fjärrstyrning relativt enkel, och installationen omfattar två stationer för fjärrövervakning (ROS). 

Antoine Bosquet, försäljningsdirektör, region EMEA, Hamnlösningar, Konecranes, säger: ”Jag är nöjd över att få möjlighet att fälttesta fjärrstyrning på två av Konecranes RTG-kranarna i DP Worlds maskinpark. Tillsammans kommer vi att testa fjärrstyrningskonceptet, följa upp prestandan för de fjärrstyrda RTG-kranarna jämfört med bemannade RTG-kranar i containergården medan de utför sina arbetscykler i vardagliga verksamhetsförhållanden.”

De uppgraderade RTG-kranarna kommer att fjärrstyras från två stationer för fjärrövervakning (ROS). Separation av kranen och operatören är ett viktigt steg mot nästa generation av lyft. Operatören kan bli mycket mer produktiv och produktiviteten för hela kranparken kan förbättras. De uppgraderade RTG-kranarna ska vara i drift i början av nästa år.   


Mer information:
Media
Antoine Bosquet, säljdirektör i region EMEA, Hamnlösningar, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2747

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn: +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 omsatte koncernen (jämförbart sammanslaget bolag) 3 278 MEUR. Koncernen har 16 600 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).