SEA-invest beställde tre Konecranes Gottwald mobila hamnkranar till Belgien och Frankrike

Corporate press releases

I april 2017 fick Konecranes en beställning på dieselelektriska Konecranes Gottwald mobila hamnkranar från sin långvariga kund SEA-invest. SEA-invest kommer att komplettera sin nuvarande kranpark på 36 kranar med tre kranar av typen Model 6. Tack vare Konecranes kontinuerliga produktionskoncept kommer alla tre kranar att tas i bruk ännu i år.

Beställningen omfattar två Model 6 gripkranar med fyra linor för bulkhantering (maxkapacitet 100 t, räckvidd 51 m) till SEA-invests terminaler i Ghent (Belgien) och Rouen (Frankrike), samt en Model 6 kran med två linor (125 t, 51 m) till Antwerpen (Belgien).

Med kranarna till Rouen och Ghent har SEA-invest för avsikt att ytterligare stärka sin position på den globala bulkhanteringsmarknaden. Kranen i Antwerpen kommer att bidra till kundens växande containerhanteringsverksamhet. Philippe Van de Vyvere, verkställande direktör, SEA-invest: ”Tillsammans med våra terminaler i Frankrike kommer vårt nya förvärv av Independent Maritime Terminal i Antwerpen att utgöra ryggraden i vår växande verksamhet för hantering av vanliga och kylda containrar. Eftersom vi har Konecranes Gottwald mobila hamnkranar på flera av våra 25 verksamhetsställen i Europa och Afrika, är det nu bara logiskt att vi väljer samma teknik för denna relativt nya containerverksamhet och som en hållbar utökning av vår bulkverksamhet i Belgien och Frankrike”.

Giuseppe Di Lisa, Konecranes försäljnings- och marknadsdirektör, Mobila hamnkranar, är belåten över att många terminaloperatörer runt om i världen är imponerade av egenskaperna hos Konecranes Gottwald mobila hamnkranar. ”Efterfrågan på våra kranar är stor runt om i världen. Vi är stolta över att vår teknik igen har övertygat SEA‑invest, som är en av våra mest lojala kunder.”

Mer information:
Media:
Giuseppe Di Lisa, försäljnings- och marknadsdirektör, Mobila hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +49 211 7102 3771

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon: +358 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 omsatte koncernen (jämförbart sammanslaget bolag) 3 278 MEUR. Koncernen har 17 000 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).