Konecranes fick beställning på fyra RMG-kranar från Virginia Port Authority, USA

Corporate press releases

I februari 2017 undertecknade Konecranes och Virginia Port Authority i USA ett kontrakt för leveransen av fyra spårbundna portalkranar (RMG-kranar). Detta är en fortsättning på avtalen om leveransen av 86 automatiserade staplingskranar till Virginia Port Authority som skrevs under i november 2016.

De fyra RMG-kranarna kommer att levereras till Virginia International Gateway (VIG) terminalen som en del av terminalens utvidgning. De två första kranarna levereras våren 2018 och de två andra i början av 2019. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

De nya Konecranes RMG-kranarna är en del av utvidgningen av VIGs intermodala terminal, som genom ett driftsavtal med järnvägsbolaget Commonwealth Railway, används av transportbolagen Norfolk Southern och CSX.

De nya RMG-kranarna kommer att lasta och lossa containrar till och från tåg och lastbilar i VIGs intermodala terminal. Vid omlastningen kommer kranarna att täcka fyra järnvägsspår, medan lastbilarnas lastningsställen ligger vinkelrätt mot spåren.

Jussi Sarpio, chef för RMG- och ARMG-kranar säger: “Jag är väldigt glad över att Virginia Port Authoritys tillit till vår containerhanteringsteknologi även sträcker sig till deras intermodala omlastningsverksamhet.”

USA är ett strategiskt viktigt land för Konecranes i många branscher, inklusive containerhantering. Konecranes amerikanska huvudkontor ligger i Springfield, Ohio. Bolaget har drygt 2 100 anställda i USA och försäljnings- och servicekontor i 44 stater.

För ytterligare information:

Om kranarna
Jussi Sarpio, chef för RMG- och ARMG-kranar, Hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel: +358405547010

Om projektet
Jussi Suhonen, försäljningsdirektör region Amerika, Hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel: +12816102576

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

 

Om Konecranes
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernen har 18 000 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).