Nya B-aktier i Konecranes har registrerats och två nya styrelsemedlemmar har valts till kommittéer

Stock exchange releases

Konecranes Abp ("Konecranes") tillkännager att de 19 600 000 nya Konecranes B-aktier (gemensamt nedan "Aktier" och varje enskild aktie nedan "Aktie") som emitterats till Terex Corporations ("Terex") dotterbolag Terex Deutschland GmbH ("Terex Dotterbolag") har idag 5.1.2017 införts i handelsregistret och hos Euroclear Finland Ab. Aktierna emitterades som aktievederlag utöver det kontanta vederlag som betalas till Terex och Terex Dotterbolag för förvärvet av Terex verksamhet Material Handling & Port Solutions ("MHPS") ("MHPS Förvärvet").

Efter att Aktierna registrerats i handelsregistret har Konecranes totalt 82 872 342 aktier, av vilka 63 272 342 är A-aktier och 19 600 000 är B-aktier. Konecranes aktiekapital förblir oförändrat, dvs. 30 072 660 EUR. De nya Aktierna berättigar till dividender och andra rättigheter från och med idag.

Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki, men de nya B-aktierna kommer inte att vara föremål för offentlig handel. Från och med idag, 5.1.2017, har Konecranes handelskod i Nasdaq Helsinkis handelssystem INET ändrats från KCR1V till KCR.

Styrelsen har valt Oren Shaffer till medlem av nominerings- och kompensationskommittén och David Sachs till medlem av revisionskommittén med verkan från och med idag.


KONECRANES ABP


Miikka Kinnunen
Direktör, Investerarrelationer


YTTERLIGARE INFORMATION
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, tfn +358 (0) 20 427 2050


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. Koncernen har 18 000 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).


DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Allmän media
www.konecranes.com