Konecranes är värd för sitt tredje hackathon-evenemang i Finland

Corporate press releases

Konecranes kommer att vara värd för sitt tredje hackathon, Maritime Hack – Automated cargo handling, den 26-27 november 2016 i Helsingfors, Finland. Konecranes Maritime Hack kommer att fokusera på automatiserad godshantering där containrar genom maskin-till-maskin-kommunikation flyttas från fartyg till containergård, och från containergård till lastbil.

”I våra tidigare hackathons har fokus varit på användning och service av lyftutrustning. Den här gången ser vi på hur kranarna växelverkar med omgivningen, och hur arbetsprocesser och materialflöden kan förbättras”, säger Juha Pankakoski, Chief Digital Officer, Konecranes.

Under evenemanget kommer sju team, som består av t.ex. data-analytiker, designers och mjukvaru-ingenjörer, att ha möjligheten att visa upp sina innovationer.

Vid evenemangets slut presenteras resultaten för en jury och den bästa innovationen belönas. Det vinnande teamet får 7 000 EUR och biljetter till årets Slush evenemang.

Maritime Hack evenemanget arrangeras av Industryhack i samarbete med Rolls-Royce, Helsingfors stad och Konecranes.

Ytterligare information:
Press:
Juha Pankakoski, Chief Digital Officer
E-post: [email protected] eller tel +358 2
0 427 2090

Mikael Wegmüller, Direktör, Marknadsföring och kommunikation
E-mail:
[email protected] or phone +358 20 427 2008

Mera information om Konecrans hackathons finns på www.konecranes.com/hackathon.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 100 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).