KONECRANES HAR GJORT SITT AVTAL OM FÖRVÄRV AV AKTIER OCH TILLGÅNGAR SAMT UTKASTET TILL AKTIEÄGARAVTAL MED TEREX CORPORATION TILLGÄNGLIGT PÅ SIN HEMSIDA

Stock exchange releases

Styrelsen i Konecranes har den 15 juli 2016 sammankallat aktieägarna till en extraordinarie bolagsstämma den 15 september 2016 för att behandla förslag som är nödvändiga för slutförandet av förvärvet av verksamheten Material Handling & Port Solutions från Terex Corporation ("Terex") såsom tillkännagivits den 16 maj 2016 ("Förvärvet"), och vissa andra förslag. Konecranes har i samband med bolagsstämmokallelsen även gjort avtalet om förvärv av aktier och tillgångar (på engelska: "Share and Asset Purchase Agreement") mellan Konecranes och Terex daterat den 16 maj 2016, samt det till formen överenskomna utkastet till aktieägaravtal som skall ingås mellan Konecranes och Terex i samband med slutförandet av Förvärvet, tillgängliga på sin hemsida på engelska www.konecranes.com/investors.


KONECRANES ABP


Miikka Kinnunen
Direktör för investerarrelationer


VIDARE INFORMATION
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes Abp,
tfn. +358 20 427 2050


DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Allmänna medier
www.konecranes.com


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 600 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).