Konecranes levererar 10 tunga traverskranar till Commercial Metals Company:s nya stålverk i USA

Corporate press releases

Konecranes fick i januari 2016 en beställning på 10 tunga traverskranar för Commercial Metals Company:s (CMC) nya stålverksprojekt i Durant, Oklahoma, USA. De beställda kranarna kommer att användas i olika faser i stålverkets tillverkningsprocess. Stålverket förväntas bli klart under hösten 2017. Kranarna levereras i olika faser under 2016. Som en del av leveransen sköter Konecranes installationen, belastningstester och kranarnas ibruktagande.

"Konecranes mål är att vara en livslång partner i att uppnå lägsta ägandekostnader för våra kunder", säger Doug Maclam, Direktör, Försäljning och marknadsföring, Industriutrustning, Konecranes region Amerika. "Vi är mycket nöjda över att ha fått den här viktiga beställningen från stålsektorn, inom vilken vi under senaste år utvecklats mycket, samtidigt är vi också väldigt tacksamma över att en respekterad kund igen valt oss som leverantör."

Kranarna kommer att innefatta många tekniska egenskaper som hjälper till att höja produktiviteten i stålverket. En del av kranarna kommer att ha en förarhytt, medan en del av dem kommer att vara radiostyrda. Kranarna utrustas också med Konecranes TRUCONNECT® Fjärrövervakning där sensorer används för att samla in data gällande drifttid, motorstarter, arbetscykler och bromsarnas skick. Kunden kan se informationen när som helst via Konecranes online kundportal yourKONECRANES.com, vilket hjälper till att fatta informativa, faktabaserade underhållsbeslut.

Ytterligare information:
Marko Tulokas, direktör, Produkt- och applikationshantering, Industriutrustning
E-post: [email protected] eller telefon: +358 40 745 8882

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Fler intressanta berättelser om Konecranes finns på wayup.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 miljoner euro. Koncernen har 11 900 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR1V).