Konecranes fick en beställning på containerstaplingskranar till banbrytande logistikcentrum i Singapore

Corporate press releases

I april 2016 fick Konecranes en beställning från SH Cogent Logistics Pte Ltd i Singapore på två containerstaplingskranar. Kranarna kommer att användas till att stapla tomma containrar i en ny slags containerdepå placerad på taket till Cogent One-Stop Logistics Hub, ett integrerat full-service logistikcentrum som öppnades 2016. Kranarna kommer att levereras under det första kvartalet 2017.

Singapore är ett viktigt omlastningscentrum. Rederiernas behov av att lagra tomma containrar är stort. Cogent One-Stop Logistics Hub, ett av Singapores största, svarar på detta behov och erbjuder sina kunder t.ex. transport, lagerhantering och containerdepåhantering.

“Singapores begränsningar när det gäller mark och golvyta gör att det finns ett ständigt behov av att bli mer konkurrenskraftiga, produktiva och ändå kostnadseffektiva”, säger Mr Tan Yeow Khoon, Executive Chairman, Cogent Holdings Ltd. “Som en stor aktör inom lagerlogistikbranschen ville vi tänka utanför ramarna och valde att använda oss av Konecranes traverskranar och deras senaste teknik. Vi är övertygade om att de kommer att hjälpa oss uppnå våra affärsmål.”

När Cogent nu använder traverskranar för att flytta containrar i den nya containerdepån krävs mindre golvyta för fordonsmanövrer. Dessutom är containerdepån placerad i samma logistikcentrum som lagren. Detta innebär att det inte längre krävs några extraförflyttningar för att flytta tomma containrar till eller från lagren.

“Det här är ett mycket intressant projekt och vi är väldigt glada över att få vara en del av det”, säger T K Mak, Konecranes chef, Industriutrustning, Sydostasien. “En avgörande faktor i den här affären var att Konecranes utrustning kunde uppfylla de stränga kraven på korta cykeltider och dygnet runt-drift. Andra viktiga faktorer var att vårt lokala servicekontor ligger 20 minuter från anläggningen och vår förmåga att erbjuda snabb och nära stöd.”

De beställda kranarna har en lyftkapacitet på 12 ton och lämpar sig för hantering av tomma containrar. De ska utrustas med en hel rad smarta funktioner utformade för att hjälpa kranföraren att hantera containrarna effektivt och säkert. Kranarna har funktioner som TRUCONNECT® fjärrövervakning för realtidsövervakning av kranarna, smart målpositionering, lyftsynkronisering och energibesparande regenerativ enhet.

Ytterligare information:
Marko Tulokas, direktör, Produkt- och applikationshantering, Industriutrustning
E-post: [email protected] eller telefon: +358 40 745 8882

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050


Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Fler intressanta berättelser om Konecranes finns på wayup.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 miljoner euro. Koncernen har 11 900 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR1V).