Det handlar om smarta, uppkopplade lyfttruckar

Corporate press releases

TRUCONNECT®, Konecranes Fjärrövervakning har varit tillgänglig för lyfttruckar under senaste år. Idag lanserade Konecranes systemet på nytt för lyfttruckar. Paketet är fullt av uppgraderingar som enligt Bertrand Marion, chef för affärsutveckling: ”Erbjuder kunderna en helt ny värld av övervakningtjänster”. 

”I konkurrenskraftiga miljöer kan föraransvar, driftssäkerhet och kostnadseffektivitet ofta förbättras endast genom att för styrning av flottan fortlöpande använda realtidsverktyg som ger detaljerad och pålitlig information”, säger Bertrand Marion vid lanseringen.

TRUCONNECT® för lyfttruckar ger Konecranes truckägare information om lufttrycket i däcken, avvikande stötar på maskinen, antalet partiklar och mängden vatten i hydrauloljan, samt information om maskinens bränsleförbrukning och hastighetsspektra.

Med uppgraderingen har Konecranes gjort det möjligt att också övervaka nivån på AdBlue-vätskan, optimera maskinens ekoeffektivitet, följa förarens prestanda och se hastighet samt riktning på avvikande stötar. I och med uppgraderingen kan också personliga larm skickas direkt till förare. Dessutom kan kunderna nu få en bild av hela flottan på en skräddarsydd karta av anläggningen. Informationen summeras i pdf-filer eller excel-rapporter från vilka kunderna kan fatta faktabaserade beslut.

“Konecranes kunder kan se fram emot snabbare, mera exakt beslutsfattande när det gäller underhåll, användning och drift av deras lyfttruckar. Fjärrövervakning är en banbrytare för en produktivare, effektivare och säkrare arbetsplats”, sammanfattar Lars Fredin, Direktör, affärsenheten Lift trucks.

Ytterligare information:
Rebecca Nielsen, Marknadsförings- och kommunikationschef, Lift Trucks
Epost: [email protected] eller tel +46 72 517 3501

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2015 omsatte koncernen 2 126 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).