Konecranes utvidgar de digitala servicetjänsterna

Corporate press releases

Konecranes digitaliserar sitt koncept om livscykelomvårdnad (Lifecycle Care) genom att positionera TRUCONNECT® Fjärrservice och kundportalen yourKONECRANES.com i mittpunkten av sitt underhållskoncept.

Kundportalen kombinerar realtidsdata om krananvändning och skick med information från systematiskt underhåll, och erbjuder därmed helt nya möjligheter att följa kranrelaterade avvikelser, återkommande fenomen och trender. Det här är ett praktiskt exempel på hur Konecranes erbjuder sina kunder fördelar med industriellt internet.

TRUCONNECT® Fjärrövervakning använder sensorer för att samla in användningsdata – drifttid, motorstarter, arbetscykler och bromskondition. Användaren meddelas med sms eller e-post om händelser som överbelastningar, nödstopp och överhettningar. TRUCONNECT Fjärrsupport ger dygnet-runt-åtkomst till ett globalt nätverk med kranexperter och specialister, som erbjuder problemlösning och felsökning för att minska oplanerade driftstopp.

“TRUCONNECT hjälper kunderna att följa upp konditionen hos viktiga krankomponenter som t.ex. telferbromsar”, säger Esa Kukkola, produktchef för Remote Service. “TRUCONNECT är en viktig datakälla för verksamhetsgranskningar, eftersom kunderna får insikter de kan använda för att utveckla operatörs- och förarutbildning, förlänga komponenternas livslängd och planera underhållskostnaderna med större säkerhet.”

Kunderna har tillgång till yourKONECRANES.com, Konecranes kundportal. Användningsdata, underhållsdata och utrustningsinformation är länkade, vilket ger en transparent överblick över händelser och aktiviteter över ett valt tidsintervall. Aggregerade data för en enskild tillgång eller en hel flotta kan snabbt visas, analyseras och delas, inklusive information från TRUCONNECT-anslutna tillgångar. Insikter kan dras genom observation av avvikelser, mönster och trender, vilket hjälper användarna att fatta faktabaserade beslut för optimeringar.

De utökade datainsamlingsfunktionerna i Konecranes TRUCONNECT Fjärrservice och kundportalen yourKONECRANES är centrala faser i utvecklingen av livscykelomvårdnad i realtid.


Mer information:
Press
Marko Äkräs, direktör, Customer Experience & Service Offering, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel +358 20 427 4002


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR1V).