Konecranes fick RTG-beställning till Veracruz i Mexiko

Corporate press releases

Konecranes fick i december 2015 en beställning på två gummihjulsportalkranar (RTG) från Grupo CICE till dess mångfunktionella terminal i Veracruz i Mexiko.

Hamnen i Veracruz, på Mexikos sydostkust cirka 300 km från Mexico City, är Mexikos äldsta, största och historiskt sett viktigaste hamn. Den betjänar hela mellersta och södra Mexiko via järnvägar och vägar med globala sjöförbindelser. Hamnen har mycket ambitiösa tillväxtplaner, med två nya containerterminaler på gång samt utbyggnaden av Panamakanalen som ska vara klar i början av 2016.

Grupo CICE är en av de viktigaste hamnoperatörerna i Veracruz med sin mångfunktionella terminal, som kan hantera flera olika fordonstyper och material omfattande säd och mineraler. Bolaget har beställt två RTG-kranar från Konecranes. Grupo CICE har använt Konecranes lyfttruckar i flera år. Kranarna kommer att levereras i slutet av 2016.

De beställda Konecranes RTG-kranarna har 16 hjul och en lyftkapacitet på 40 ton. De kan lyfta en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett. De kommer att utrustas med Konecranes aktiva lastkontroll, som förhindrar containersvaj och förbättrar prestandan vid hantering av containrar. Kranarna ska också utrustas med Konecranes dieselbesparande Diesel Fuel Saver teknik.

Kranarna kommer även att inkludera Konecranes autostyrningsfunktion, som håller kranen på en förprogrammerad, rak rutt, samt den säkerhetsfrämjande egenskapen Stack Collision Prevention för förebyggande av stapelkollision. I leveransen ingår även TRUCONNECT®, Konecranes fjärrtjänst som ger tillgång till ett nätverk av supportcentra dygnet runt. Centren erbjuder experthjälp för att lösa problem och minska driftstopp.

”Det förtroende Grupo CICE har gett Konecranes kommer att belönas med förstklassig containerhanteringsprestanda och tillförlitlighet när RTG-kranarna tas i bruk. Jag ser fram emot att leverera och överlåta kranarna, och att samarbeta med Grupo CICE i framtiden”, säger Alfredo Ramirez på Konecranes, Hamnkranar, Latinamerika. 

”Tack vare de erfarenheter vi har av Konecranes sedan tidigare, beslutade GRUPO CICE att förlita sig på Konecranes utrustning och vi är stolta att meddela vi köpt två RTG-kranar. De kommer att levereras i slutet av året. Genom denna beställning vill vi optimera produktiviteten i vår verksamhet och erbjuda våra kunder bättre service, hantera deras gods effektivare och locka nya kunder”, meddelar Grupo CICE. ”I dag hanterar vårt företag cirka 4 miljoner ton gods årligen. Med dessa två nya kranar har vi för avsikt att öka volymen på verksamheten i vår anläggning.”

För mer information:
Press
Jussi Suhonen, Försäljningsdirektör, Hamnkranar, Region Americas, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +1 281 582 3307

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050

 

Bildtext
Grupo CICE:s mångfunktionella terminal, Veracruz, Mexiko


Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).