Konecranes levererar ytterligare tio automatiserade RMG-kranar (ARMG) till Khalifa Port i Abu Dhabi

Corporate press releases

Konecranes kommer att leverera ytterligare tio ARMG-kranar till Khalifa Port i Abu Dhabi. Leveranserna kommer att ske i början av 2017. Detta är en fortsättning på den framgångsrika leveransen av ett automatiserat containergårdssystem bestående av 42 ARMG-kranar. Den kommersiella verksamheten i hamnen inleddes den 1 september 2012.

Khalifa Port ägs av Abu Dhabi Ports och verksamheten drivs av Abu Dhabi Terminals (ADT). Abu Dhabi Ports är nöjd med hamnens kommersiella framsteg: infrastrukturen är klar för nästa byggskede av den automatiserade containergården.

Abdulkareem Al Masabi, direktör, Abu Dhabi Ports, kommenterar: ”Detta är ett mycket stort och komplext infrastrukturprojekt i flera steg och med stora kommersiella krav och krav på effektivitet. Konecranes har visat sig vara en utmärkt partner. De levererade det ursprungliga ARMG-systemet och terminalhanteringssystemet (TOS).

De kommer att leverera nästa uppsättning ARMG-kranar när byggandet av den automatiserade containergården framskrider. Konecranes jobbar i nära samarbete med oss för att finjustera verksamhetsprocesserna efter behov. Jag förväntar mig att detta fortsätter med denna förestående leverans”, sammanfattar Al Masabi.

”Vårt mål är att bygga världens bästa automatiserade containerhanteringssystem, att utgöra grunden för Abu Dhabi Ports kommersiella framgång under många kommande år”, säger Jussi Sarpio, Konecranes direktör, RMG/ARMG-kranar.

De 10 beställda ARMG-kranarna är identiska med de 42 ARMG-kranar som redan levererats. De har en lyftkapacitet på 40 ton och kan stapla en över fem containrar högt och nio brett. De är utrustade med automationsstyrsystem och Konecranes Active Load Control (ALC) lastkontrollsystem. I ALC kombineras en avancerad svajkontroll med noggrann horisontell positionering, vilket ger mycket effektiv containerhantering i ARMG-gården vid såväl automatisk som fjärrstyrd drift. Konecranes ARMG-kranar har ett gränssnitt mot hamnens terminalhanteringssystem (TOS), som levererades av Konecranes i containergårdens första byggnadsskede.

För mer information:
Press
Jussi Sarpio, Direktör, RMG/ARMG-kranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2586

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050

Det här pressmeddelandet med bild är tillgängligt på vår webbplats www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).