Konecranes fick order på sju industrikranar från Maplan i Österrike

Corporate press releases

I augusti 2015 fick Konecranes en order på sju industrikranar från det österrikiska verkstadsföretaget Maplan. Kranarna kommer att levereras under andra kvartalet 2016 till Maplans nya produktionsanläggning i Kottingbrunn i Österrike.

Maplan är kvalitets- och teknikledande inom elastomerteknisk konstruktion. Företaget tillverkar innovativa och högkvalitativa produkter med hjälp av den modernaste tekniken till kunder inom elastomerbearbetning. Maplan producerar maskiner för sprutformsgjutning med elastomer, främst för O-ringar och tätningar i fordonstillämpningar.

De sju kranarna från Konecranes kommer att användas för montering av maskiner i tillverkningslinjen. Kranarna, två enbalks- och tre tvåbalkskranar, samt två väggkonsolkranar, har en lyftkapacitet på 0,5–30 ton.

Kranarna kommer att utrustas med olika slags avancerade funktioner. Två av CXT-kranarna används i tandem, vilket betyder att de kan köras samtidigt med en fjärrkontroll. Tandemlösningen möjliggör enkel och säker lasthantering. Dessutom har 30-tons CXT-kranen en lastdisplay, där man kan kontrollera lastens vikt före lyftet och därmed få ökad säkerhet.

För att optimera krananvändningen kommer Konecranes också att ge utbildning till kranförarna strax efter slutinspektionen eller myndigheternas leveransprov. Avtalet inkluderar ett underhållskontrakt som gäller både för de nya Konecranes-kranarna och annan befintlig utrustning.
 

Mer information:
Press
Markku Saarinen, Direktör, Industriutrustning, region Europa, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel +358 20 427 3550 

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel +358 20 427 2050

För mera intressanta artiklar om Konecranes, vänligen se wayup.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR1V).