Konecranes levererar ytterligare 13 RTG-kranar till Bolloré Group i Västafrika

Corporate press releases

Konecranes fick i juli 2015 en återbeställning på tretton gummihjulsportalkranar (RTG) från Bolloré Group. Kranarna kommer att levereras under andra kvartalet 2016 till containerterminaler som drivs av Bolloré Africa Logistics i Cotonou, Benin och Lomé, Togo. Fem RTG-kranar levereras till Cotonou och åtta till Lomé.

“Vårt utmärkta samarbete med Bolloré fortsätter. 69 Konecranes RTG-kranar har levererats eller är under produktion till Bolloré Groups containerterminaler i Västafrika. Med denna nya beställning är vi uppe i 82 RTG-kranar”, säger Antoine Bosquet, Konecranes försäljningsdirektör för Hamnkranar. “Bollorés ställning blir allt starkare i Afrika och vi är stolta över att kunna ta del av detta."

Alla 13 RTG-kranar kommer att utrustas med Konecranes smarta förarhytt som erbjuder förbättrad ergonomi, synlighet och säkerhet. De kommer också att ha avancerad Konecranes teknologi så som Autosteering som håller kranen på en förprogrammerad, rak körrutt, samt Variable Speed Engine och Diesel Fuel Saver teknologierna som alla tillsammans hjälper till att förbättra driftsäkerheten och öka produktiviteten.

RTG-kranarnas positioneringssystem är kommer att vara kopplat till hamnens terminaloperativsystem och möjliggör korrekt positionering av containrarna i real-tid, samt håller lagren uppdaterade. RTG-kranarna kommer också att utrustas med TRUCONNECT fjärrövervakningsteknologi som möjliggör fjärrdiagnostik för underhållsändamål.

De hydraulikfria RTG-kranarna har 16 hjul och en lyftkapacitet på 40 ton. De kan stapla en över fem högt och sju plus lastbilsfil brett.

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Ytterligare information
Press
Antoine Bosquet, Försäljningsdirektör, Hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2747

Investerare och analytiker
Miikka Kinnunen, Direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).