Konecranes fick en beställning på två tunga industrikranar av SSAB Europe

Corporate press releases

Konecranes fick i maj 2015 en beställning på två tunga industrikranar av SSAB Europe. Kranarna kommer att levereras under april-maj 2016 till SSABs stålverk i Brahestad, Finland. Kranarna, som ersätter gamla kranar, har en lyftkapacitet på mellan 32-140 ton.

SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag. Företaget är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta (AHSS) och seghärdade stålprodukter (Q&T), tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSAB Europe, en av SSABs fem divisioner, är en ledande producent av högkvalitativ tunnplåt, grovplåt och rör.

Kranen för hantering av smält metall har en lyftkapacitet på 140/32 ton och kommer att installeras i mixerhallen. Den andra tunga kranen för hantering av platta produkter har en lyftkapacitet på 50 ton och den kommer att installeras i avkylningshallen. Båda kranarna är utrustade med smarta egenskaper, som t.ex. Target positioning-funktionen som betyder att kranen, efter en knapptryckning, för stålämnena till olika förbestämda platser. Det s.k. Sway control-systemet, hindrar lasten från att svaja genom att systemet kontrollerar traversens och trallans acceleration och inbromsningar.

Kranen i mixerhallen har en fjärrstyrningsstation för kranföraren. Det här betyder att kranföraren kör kranen från kamerabaserade skärmar i kontrollrummet, utan att se själva kranarna.

Båda kranarna är också utrustade med Konecranes TRUCONNECT® Fjärrövervaknings- och rapporteringstjänster. Dessa tillhandahåller kunderna med information om kranens verkliga användning. På basen av data som systemet ger, kan kunderna ta beslut om investeringar i utrustningens underhåll och produktivitet.

Ytterligare information:
Press
Markku Saarinen, Direktör, Industrikranar, region Europa, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 3550 

Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2014 omsatte koncernen 2 011 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).