Genombrott för Konecranes industrikranar till avfallsenergianläggning i Singapore

Corporate press releases

Konecranes fick nyligen en beställning från Hyundai Engineering och Construction Co Ltd och Hyundai Engineering Co Ltd JV som fått kontrakt av SembCorp Industries att bygga en avfallsenergianläggning i Singapore. Beställningen omfattar olika typer av industrikranar som kommer att levereras i juni 2015 till anläggningen som nu byggs. Den nya anläggningen beräknas vara klar år 2016. Beställningen bokfördes under fjärde kvartalet 2014.

Energiproduktion från avfall är en tillväxtpotential på olika marknader runt om i världen. Allt eftersom befolkningen växer och levnadsstandarden stiger i många länder, bör industriernas och samhällenas ökande energibehov uppfyllas samtidigt som miljön respekteras. Utvecklingen av avfallsenergianläggningar uppfyller båda dessa mål.

Med sina kranar är Konecranes i en bra position att stödja den ökade utvecklingen av avfallsenergianläggningar. Den senaste beställningen för anläggningen i Singapore omfattar 2 avfallskranar, 2 askhanteringskranar, 7 CXT-kranar, 6 CXT monorailtelfrar och 12 manuella kättingblock. För smidig och optimal drift kommer Konecranes avfalls- och askhanteringskranarna att omfatta olika smarta funktioner såsom; svajkontroll, TRUCONNECT®- fjärrövervakning, målpositionering och stötbelastningsskydd.

"Kranar spelar en avgörande roll i avfallsenergianläggningar och i andra moderna förbränningsanläggningar där snäva riktlinjer för miljöledning tillämpas", säger T K Mak Konecranes chef, Industrikranar, Sydostasien. "Ett system för kontinuerlig materialhantering med maximal effektivitet och minimala driftstopp är avgörande. Våra kranar med smarta funktioner kommer att erbjuda just det."

SembCorp Industries är ett ledande företag inom energi, vatten och sjöfart med verksamhet i sex kontinenter i världen. Deras nya avfallsenergianläggning i Jurong Island i Singapore kommer att producera 140 ton energi per timme som processånga och använda ca 1 000 ton industriellt och kommersiellt avfall per dag. Detta är ungefär 14 % av den totala mängden avfall på väg till förbränning i Singapore varje dag. Genom att använda avfall som bränsle i stället för fossila bränslen i produktionen av ånga, erbjuder Sembcorps anläggning industrier och Jurong Island en hållbar och ekonomisk källa för energi.

Ytterligare information:
Press
Mikael Wegmüller, Direktör, Marknadsföring och Kommunikation, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2008

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +358 20 427 2050
 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Företagsgruppen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki Ltd (symbol: KCR1V).