Konecranes levererar ytterligare RTG-kranar till Port of Lomé i Togo

Corporate press releases

Konecranes har fått ytterligare en beställning av Lomé Container Terminal SA i Lomé, Togo. I beställningen ingår 10 RTG-kranar. De beställda kranarna är identiska till de 12 som levererades under 2014 och de kommer att levereras i slutet av 2015 och under 2016. Med den här leveransen kommer Lomé Container Terminal att ha 22 Konecranes RTG-kranar i sin terminal. Beställningen bokfördes under fjärde kvartalet 2014.

“Den nya beställningen av Konecranes RTG-kranar för vår Lomé Container Terminal är en del av den andra fasen i utvecklingen av terminalen som kommer att öka terminalens kapacitet till 1 650 000 TEU”, säger Marc Desmons, Engineering Services Manager på Terminal Investment Limited (TIL) som äger Lomé Container Terminals.

“Det är mycket givande att kunna ta del av tillväxten och framgången i Lomé Container Terminal”, säger Antoine Bosquet, Konecranes Försäljningsdirektör, IMEA, Hamnkranar. “Vi kommer att göra vårt bästa för att leveransen av dessa kranar ska gå felfritt, och med den kvalitet och prestanda som TIL förväntar sig från Konecranes.”

Konecranes RTG-kranarna för Lomé är helelektriska, har 16 hjul och drivs av ett s.k. busbar-system. Kranarna kan lyfta 40 ton, de kan stapla en över sex containrar högt och sju plus lastbilsfil brett.

Kranarna utrustas med Konecranes nya förarhytt som erbjuder förbättrad ergonomi, sikt och säkerhet. De har också avancerad Konecranes teknologi såsom autostyrning som håller kranen på en förprogrammerad, rak rutt.

RTG-kranarna kommer också att utrustas med ett system för containerpositionering vilket kommer att anslutas till terminalens operativa system för att säkerställa korrekt containerpositionering i realtid och exakt lagerhållning. RTG-kranarna ska också utrustas med TRUCONNECT® fjärrövervakning, som möjliggör fjärrdiagnostik för underhållsändamål.

Ytterligare information:
Press
Antoine Bosquet, Försäljningsdirektör, IMEA, Hamnkranar
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2747

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns också på vår hemsida www.konecranes.com.

Bildtext:
Konecranes RTG-kranar i Port of Lomé, Togo.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 12 000 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).