Konecranes CLX elektriska kättingtelfer fick särskilt omnämnande i tävlingen 2015 German Design Award

Corporate press releases

Konecranes prisbelönta CLX kättingtelfer har fått särskilt omnämnande i tävlingen 2015 German Design Award. Omnämnandet gavs för kättingtelferns designkvalitet. German Design Award är ett av de mest prestigefyllda designpriserna där produkter av hög kvalitet belönas.

CLX kättingtelferserien är konstruerad för baslyft och kan lyfta laster på upp till 5 ton. Kättingtelfern är idealisk för lyft inom verkstadsindustrin till exempel. Kättingtelfern skyddas av ett robust aluminiumhölje som lätt kan öppnas för underhållsarbete. Den ergonomiska kontrollpanelens yta är gjord av gummi för att säkra ett stadigt grepp.

“Vi är mycket nöjda över att ha fått ett särskilt omnämnande i den här tävlingen”, säger Johannes Tarkiainen, Konecranes chef för industriell design. “År 2013 vann Konecranes CLX serien “red dot award: product design 2013” priset och det här andra priset visar att vi har en mycket framgångsrik produkt”.

Ytterligare information:
Mikael Wegmüller, Direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2008

Johannes Tarkiainen, Chef för industriell design
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2128

Detta pressmeddelande med bild finns också på vår hemsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).