Konecranes lanserar förbättrad CLX kättingtelferkran

Corporate press releases

Konecranes stärker sitt utbud av industrikranar genom att introducera en förbättrad version av CLX kättingtelferkranen. Den nya generationens CLX traverskran är speciellt lämplig i baslyft med låg kapacitet. CLX kättingtelferkranen erbjuder tillförlitlighet, förbättrad prestanda och säkerhet. Dessutom är kranen lätt att underhålla.

Som en ledande leverantör av lyftlösningar utvecklar Konecranes kontinuerligt sitt produktutbud för att kunna erbjuda sina kunder säker, högklassig och effektiv lyftutrustning som förbättrar produktiviteten.

Högre effektivitet, högre produktivitet

När lyft utgör en viktig roll i produktionsprocessen, är tillförlitlighet och prestanda av hög prioritet. CLX kättingtelferkranen har en lyftkapacitet från 500 kg upp till 5 ton. Slitstarka komponenter och ett antal tekniska egenskaper möjliggör tuff användning av kranen, men samtidigt mjuk och exakt lasthantering. Med jämna flyttrörelser och låg hastighet är telfern lämplig i lyft som kräver exakthet, såsom monteringsarbeten, samt vid installation och sänkning av ömtålig last. De snabbare hastigheterna minskar lyfttiderna och erbjuder högre produktivitet.

Säkerhet går hand i hand med lång produktlivslängd

I ett lyft utgör kättingtelferns broms en kritisk del av produktsäkerhet. CLX kättingtelferkranens nya magnetiska broms har konstruerats för över en miljon inbromsningar, vilket i praktiken betyder telferns hela livslängd. Bromsen och överlastskyddets slirkoppling är utformade för att förhindra lasten från att falla eller glida skulle kopplingen fallera eller något oförutsätt inträffa.

Lätt underhåll, mindre driftstopp

CLX kättingtelferkranen levereras med en aluminiumstomme vars konstruktion gör att den är lättåtkomlig vid underhåll. Konecranes globala service nätverk och reservdelsdistribution stöder hög prestanda och oavbruten drift för många år framåt. Den uppgraderade CLX kättingtelferkranen introduceras gradvis på marknaden och för tillfället är den tillgänglig globalt med vissa begränsningar.

Ytterligare information:
Press
Tuomas Rekola, Produktchef, Kranprodukter
E-post: [email protected] eller tfn +358-40 574 4996

Detta pressmeddelande med laddningsbar bild finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 900 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR1V).