Konecranes och dess danska lyfttrucksdistributör tillkännager leveransen av världens starkaste reachstacker

Corporate press releases

Den 11 juni levererade Konecranes danska lyfttrucksdistributör NC Nielsen världens starkaste reachstacker med en lyftkapacitet på 100 ton till Jutlandia Terminal i Esbjerg, Danmark. Reachstackern används i terminalen för hantering och transport av rotorblad och komponenter för vindkraftverk.

NC Nielsen skräddarsydde reachstackermaskinen från en standard Konecranes reachstackermaskin. Reachstackern har ett axelavstånd på 9 meter och är utrustad med krok och hopfällbara hydrauliska stödhjul som möjliggör hanteringen av extrema laster på 100 ton. En 100-tons reachstacker används huvudsakligen i industrin för vindkraftverk där ett rotorblad kan väga upp till 96 ton.

Reachstackern på 100 ton byggdes enligt kundens specifikationer. Ytterligare tre maskiner på 100 ton har tillverkats tidigare av NC Nielsen: två för Blue Water Shipping i Danmark, en för Esbjerg och en för Århus. Den tredje maskinen gjordes för Per Aarsleff och levererades till Beirut, Libanon för hantering av 100-tons cementblock i utvidgningen av en hamn.

Per Jensen, Terminal & Stevedoring Manager vid Blue Water Shipping säger: “Monteringen av vindkraftverk är mycket utmanande och det är av yttersta vikt att använda tillförlitlig utrustning. Konecranes reachstackern på 100 ton hjälpte oss montera och överlåta vindkraftverken på rekordtid.” 

Ytterligare information
Lars Fredin, Direktör, affärsenheten Lyfttruckar
Konecranes Lift Trucks, Markaryd, Sverige
E-post:
[email protected] eller tfn +46 76 770 71 00

Patrik Lundbäck, Direktör, Försäljning och Marknadsföring, Lyfttruckar
Konecranes Lift Trucks, Markaryd, Sverige
E-post:
[email protected] eller tfn: +46 70 649 23 22

Poul Nielsen, Managing Director, NC Nielsen
E-post: [email protected] eller tfn: +45 99 83 83 05
 

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 800 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).