Konecranes ökade sin ägarandel i kinesiska telfer- och krantillverkaren SANMA till 100 procent

Corporate press releases

Konecranes har idag köpt återstående aktier i Jiangsu Three Horses Crane Manufacture Co. Ltd. (“SANMA”) och äger nu 100 procent av bolaget. Konecranes meddelade i november 2009 att bolaget köpt aktiemajoriteten (65 procent) i SANMA.

Företagsköpet är ett viktigt steg för Konecranes och SANMA kommer att fortsätta som ett av Konecranes självständiga varumärken i Kina. Konecranes kommer också att fortsätta utveckla enheten som en del av sin globala leveranskedja.

SANMA är baserat i Jingjiang, ca två timmar nordväst om Shanghai. SANMA har en stark position som leverantör av lintelfrar i Kina, samt som kranleverantör i Jiangsu och provinserna i grannskapet.

Ytterligare information:
Mikael Wegmüller, Direktör, Marknadsföring och Kommunikation
E-post: [email protected] eller tfn: +358 20 427 2008

Miikka Kinnunen, Direktör, Investererarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 800 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com