Konecranes levererar 18 RTG-kranar till DP Worlds nya terminal i Turkiet

Corporate press releases

Konecranes fick i mars 2014 en betydande beställning på 18 Konecranes gummihjulsportalkranar (Rubber Tired Gantry, RTG) från DP Worlds Yarimca containerterminal i Turkiet. De helelektriska RTG-kranarna med kabeltrumma levereras under 2015. Konecranes har tidigare levererat containerhanteringsutrustning till DP Worlds terminaler i Algeriet, Egypten, Indien och Förenade Arabemiraten, men det här är DP Worlds första beställning på helelektriska RTG-kranar. Beställningen ingår i Konecranes orderingång för första kvartalet 2014.

DP Worlds containerterminal Yarimca utvecklas av DP World, världens tredje största globala containerterminaloperatör. Med en årlig kapacitet på 1,3 miljoner TEU kommer DP World Yarimca att vara en av de största containerterminalerna i Turkiet.

Terminalen kommer att drivas av DP Worlds dotterbolag DP World Yarimca Liman İşletmeleri A.Ş.

“Vi är mycket stolta över beställningen från DP World. Den är resultatet av våra innovativa design och bekräftade prestanda runt om i världen. Beställningen stärker ytterligare vår närvaro i Mellanöstern och Turkiet”, säger Andreas Falk, Konecranes Försäljningsdirektör, Hamnkranar, Mellanöstern.

RTG-kranarna med kabeltrumma har 16 hjul, de kan stapla 1 över 5 containrar högt och 7 plus lastbilsfil brett. Kranarna kommer att inkludera ett antal säkerhets- och produktivitetshöjande egenskaper såsom: Active Load Control-funktionen som hindrar lasten från att svaja och erbjuder finpositionering av lasten; Auto-steering-funktionen med containerpositionering länkat till terminalens operativsystem (TOS); förhindrande av kollisioner i staplarna: ett guidesystem för lastbilar och ett anti-lyft system för lastbilar.

RTG-kranarna kommer att vara redo för automatisering, så de kan i framtiden automatiseras med minsta möjliga ändringar.

Ytterligare information:
Press
Antoine Bosquet, Försäljningsdirektör, Hamnkranar, Region IMEA (Indien, Mellanöstern och Afrika)
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2747

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande med bild finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 800 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com