Konecranes levererar 4 STS- och 20 RTG-kranar till GPA

Corporate press releases

Konecranes levererar 4 Super Post Panamax hamnkranar (Ship-to-Shore, STS) och 20 gummihjulsportalkranar (Rubber-Tired-Gantry, RTG) till Georgia Ports Authority i USA. Styrelsen för Georgia Ports Authority godkände nyligen kranköpet på mer än 80 MUSD. Kranarna kommer att användas till att hantera containrar i terminalen Garden City Terminal. Kranarna beräknas nå Savannah i mars 2016. Beställningen kommer att ingå i Konecranes orderingång för andra kvartalet 2014.

“Våra fortsatta investeringar i infrastruktur gör det möjligt för oss att tjäna större fartyg och erbjuda snabbare service till våra kunder”, säger GPA:s Executive Director Curtis Foltz. “Med de senaste uppdateringarna i vår kranflotta, kommer Port of Savannah att få mera kapacitet och en möjlighet till framtida tillväxt.”

“Vi är stolta over att kunna ta del av GPAs tillväxt”, säger Tuomas Saastamoinen, Konecranes Försäljnings- och marknadsföringdirektör, Hamnkranar. “Vi ser framemot att fortsätta vårt långa förhållande med GPA och förse dem med den tillförlitliga utrustning som de behöver för att hålla produktiviteten i deras terminal på en hög nivå.”

Med den här senaste STS-kransbeställningen, kommer GPA att ha totalt 27 Konecranes STS-kranar i Port of Savannah.

RTG-kranarna som används till att hantera gods i containergården, kommer att levereras i flera omgångar under de följande två åren. Alla 20 kranarna kommer att kunna konverteras till eldrift allt eftersom GPA fortsätter sina ansträngningar att frångå dieselbränsle. Port of Savannah kommer att ha 136 Konecranes RTG-kranar efter att de 20 beställda RTG-kranarna levererats.

Port of Savannah består av två moderna, djupvatten terminaler: Garden City Terminal och Ocean Terminal. Dessa terminaler är exempel på GPAs krävande standard gällande effektivitet och produktivitet. År 2013 gick 8 procent av USAs containergods och 10,9 procent landets containerexport via Port of Savannah.

Ytterligare information:
Press
Tuomas Saastamoinen, Försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Hamnkranar
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2662

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns också på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 800 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).