Konecranes fick ytterligare en beställning på RTG-kranar och reachstackers av CSX Intermodal Terminals, Inc. i USA

Corporate press releases

Konecranes fick i mars 2014 ännu en beställning på RTG-kranar och reachstackers av transportleverantören CSX Intermodal Terminals, Inc. i USA. Fyra Konecranes RTG-kranar levereras till två av CSX Intermodal Terminals anläggningar i Chicago, Illinois, och två reachstacker-maskiner till Charleston, South Carolina. Utrustningen kommer att levereras före mars 2015. Beställningens ingår i Konecranes orderingång för första kvartalet 2014.

CSX Intermodal Terminals, Inc., ett dotterbolag till CSX Corporation i Jacksonville, Fla., är en av landets ledande operatörer av intermodala terminaler. Bolaget erbjuder tjänster inom transport och lastning från räls till lastbil och från lastbil till räls. Företaget driver mer än 30 terminaler i östra USA och i Kanada.

”Konecranes erbjuder högklassig utrustning som på ett unikt sätt stöder den amerikanska intermodala järnvägsverksamheten som är under förändring”, säger Wilby Whitt, VD, CSX Intermodal Terminals, Inc.

“Vi är mycket glada över att stöda CSX i dess tillväxt. Konecranes utbredda servicenätverk i Nordamerika utgör en utmärkt bas för intermodala aktiviteter, för vilka lokalt stöd är ett måste”, säger Jussi Suhonen, Konecranes försäljningsdirektör, Hamnkranar.

Konecranes RTG-kranar har och kommer att användas för stapling och flyttning av containrar från järnvägsvagnar till lastbil och vice versa. Kranarna är utrustade med Konecranes styrsystem Active Load Control som effektivt hindrar lasten från att svaja och positionerar lasten med precision. RTG-kranarna har en lyftkapacitet på 50 ton och kan stapla en över tre containrar högt.

De två reachstacker-maskinerna kommer att användas för att lasta och lossa containrar från järnvägsvagnar på första och andra räls. Maskinerna har en lyftkapacitet på 45 ton på första rälsen och 43 ton på andra – starka maskiner med stor lyftkapacitet. Reachstacker-maskinerna är utrustade med flera moderna och hållbara funktioner – flera för att ytterligare förbättra säkerheten.


Ytterligare information:
Press
Jussi Suhonen, Försäljningsdirektör, Hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +1 (281) 610-2576

Philip Stevens, Försäljningschef. Affärsenheten Lyfttruckar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +1 (717) 283-6835

Investerare och analytiker:
Miikka Kinnunen, Direktör, Investerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller tfn +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av alla fabrikat. År 2013 omsatte koncernen 2 100 MEUR. Koncernen har 11 800 anställda på 600 platser i 48 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsinki (symbol: KCR1V).